Nord Ri Yong-ho a precizat într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că organizația ar trebui să salute îmbunătățirea relațiilor în peninsula coreeană și să condamne viitoarele manevre militare ale SUA și Coreei de Sud, care ar putea periclita eforturile acestor detensionări.

„Mulţumită iniţiativei noastre generoase, dialogul intercoreean dă rezultate bune, ceea ce îi bucură pe compatrioţii noştri şi generează o atmosferă pozitivă în favoarea îmbunătăţirii relaţiilor intercoreene”, a scris ministrul de Externe.

Totodată, Nord Ri Yong-ho precizează că este îngrijorat de faptul că SUA pregătesc în colaborare cu Coreea de Sud un ”exerciţiu militar belicos la scară mare”.

În acest sens, demnitarul coreean îl îndeamnă pe Guterres să examineze ”chestiunea îmbunătăţirii relaţiilor intercoreene şi să descurajeze ţările vecine să perturbe procesul”.

Secretarul general al ONU urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită în Coreea de Sud, în cursul căreia îi va întâlni pe liderii de la Seul şi să asiste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang.