Evenimentul Zilei > EVZ Special > Coreea de Nord a ÎNGENUNCHEAT Sony: „Interviul” cu Kim Jong-un a fost ANULAT!
Coreea de Nord a ÎNGENUNCHEAT Sony: „Interviul” cu Kim Jong-un a fost ANULAT!

Coreea de Nord a ÎNGENUNCHEAT Sony: „Interviul” cu Kim Jong-un a fost ANULAT!

Phenian-ul, foarte iritat de filmul „Interviul”, despre un complot al CIA pentru a-l asasina pe Kim Jong-un, este bănuit că se află la originea atacurilor asupra casei de producție Sony Pictures.

Studiourile Sony Pictures au anunțat miercuri că renunță la lansarea parodiei „Interviul”, după atacurile devastatoare ale piraților cibernetici, dirijați se pare de Phenian.

„Sony Pictures nu are nici un proiect pentru lansarea acestui film”, a declarat fără alte detalii un purtător de cuvânt al Casei de producție. Această declarație merge mai departe decât comunicatul oficial, dat cu câteva ore mai devreme, care vorbea doar de anularea lansării în cinematografele din Statele Unite. Acum, lansările în străinătate, sau pe DVD par și ele compromise. Filmul trebuia lansat de Crăciun în Statele unite și în restul lumii după Anul Nou.

Decizia Sony Pictures vine după anunțul făcut tot miercuri de marile lanțuri americane de cinematografe, ca Regal, AMC sau Carmike că nu vor difuza comedia controversată.

Studiourile au primit marți noi amenințări de la pirații cibernetici, auto-intitulați „Guardians of Peace”, care au revendicat și atacul devastator de la sfârșitul lui noiembrie.

Anchetatorii americani sunt acum convinși că la originea atacurilor se află Coreea de Nord, a declarat o sursă citată de AFP.

Pirații au publicat numeroase documente, e-mailuri, adrese și chiar numere de securitate socială a 47.000 de angajați Sony. În plus, au publicat și cinci filme, dintre care două nelansate încă.

Acesta este cel mai important atac cibernetic la adresa unei firme, au arătat anchetatorii.

Pirații au lansat amenințări și la adresa celor care doreau să vadă filmul „Interviul”, cu un buget de 42 de milioane de dolari: „Amintiți-vă de 11 septembrie 2001!”

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: