Evenimentul Zilei > International > Corectitudinea Politică aduce COMUNISMUL în Canada: Profesorii trebuie să li se adreseze elevilor cu „TOVARĂȘE”
Corectitudinea Politică aduce COMUNISMUL în Canada: Profesorii trebuie să li se adreseze elevilor cu „TOVARĂȘE”

Corectitudinea Politică aduce COMUNISMUL în Canada: Profesorii trebuie să li se adreseze elevilor cu „TOVARĂȘE”

Un nou îndrumar pentru profesori, recent publicat în Canada, îi îndeamnă pe aceștia să aplice mai apăsat Corectitudinea Politică în clase, pentru a crea un mediu „prietenos minorităților sexuale”.

Una dintre recomandările noului ghid este ca profesorii să li se adreseze elevilor cu „Tovarășe” („Comrade”), pentru a nu mai exista deosebiri între băieți și fete.

Ghidul, care conține 152 de pagini a fost publicat recent de către Asociația Profesorilor din Alberta, cea mai importantă uniune sindicală din provincia canadiană, și are ca scop afirmat instituirea unui climat mai prietenos în școli pentru homosexuali, lesbiene, bisexuali, transsexuali și alte minorități sexuale.

În consecință, ghidul le cere profesorilor să folosească un limbaj cât mai neutru din punct de vedere sexual, cum ar fi, de exemplu, „spouse” („căsătorit”) în loc de „husband”(„soț”) și „wife” („soție”).

O altă recomandare, intitulată „Travestit 101” se referă la încurajarea elevilor „să cerceteze comportamentul de gen, mai ales aspectele exagerat feminine din modul de a se îmbrăca și a se purta ale unui travestit” și îi îndeamnă pe profesori și elevi să invite la clase travestiți.

Altă activitate recomandată este „schimbarea genului”, în care elevii aleg un text asociat în mod curent cu un anumit „gen”, însă care să nu fie „genul” lor.

Să precizăm că în societățile occidentale se fac eforturi pentru înlocuirea ideii de sex cu cea de gen: Corectitudinea Politică susține că nu este important sexul cu care te naști, ci de ce „gen” te simți. „Genul”, spre deosebire de sex, nu este determinat de datele anatomice, ci de anturaj, educație, condiții de viață. Astfel, pentru adepții Corectitudinii Politice, este foarte normal ca o persoană să-și schimbe „genul” ori de câte ori are chef.

Revenind la ghidul profesorilor canadieni, aceștia trebuie să-i îndemne pe elevi să schimbe „genul” (bărbații să devină femei și invers) personajelor din textul clasic și să-și imagineze cum s-ar desfășura în acest caz acțiunea.

O altă activitate recomandată de noul ghid este „Muzica gay”


Profesorii trebuie să organizeze cu elevii audiții artiștilor cunoscuți ca aparținând „minorităților sexuale sau de gen”.

În fine, elevii trebuie încurajați să conceapă și să creeze haine și accesorii de modă care să „transceandă” genurile și să cuprindă atât elemente și feminine cât și masculine.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: