Evenimentul Zilei > Sport > Corcova Trail Race, alergare și vin la discreție
Corcova Trail Race, alergare și vin la discreție

Corcova Trail Race, alergare și vin la discreție

Pe 26 august, la Corcova, va avea loc ediția a V-a a Corcova Trail Race. Cele peste 600 de persoane care sunt așteptate la start vor alerga sau pedala îmbrăcate în costume haioase, se vor hidrata cu apă sau cu vin, iar la finalul curselor vor continua distracția alături de familie și de prieteni în curtea cramei Corcova.

Vin, distracție și sport sau sport, distracție și vin, oricum ar fi așezate aceste trei cuvinte, ele descriu exact atmosfera din fiecare an de la Corcova Trail Race. Asociația Sport la Orice Vârstă organizează pe 26 august 2017 ediția a V-a a acestui eveniment, concurs unde puteți să vă testați abilitățile de alergători sau de cicliști pe potecile și drumurile domeniului viticol Corcova (localitate situată între Motru și Strehaia) iar apoi să vă bucurați de o seară perfectă, minunată, degustând un vin de calitate alături de familie și de prieteni, în jurul unui foc de tabără și ascultând muzică live.

Evenimentul, deja devenit un reper pe harta competițiilor sportive din România, promovează conceptul de “Sport & Fun”, sfârșitul curselor însemnând începutul distracției.

Corcova Trail Race este mai mult decât o ”cursă”, este un adevărat festival, ”Festivalul Alergării din România”, locul unde plăcutul se îmbină cu plăcutul, unde vinul bun, bucatele gustoase, bălăceala în piscină, focul de tabără de lângă zona de corturi și concertul live reprezintă o continuare firească a dimineții pline de efort.

 

Accesoriul haios este obligatoriu!

Pentru că la Corcova Trail Race se combină sportul, umorul, fair-play-ul și buna dispoziție, pantoful de alergare și numărul de concurs trebuie ”accesorizate” cu un echipament haios, nebun, colorat, diferit, spectaculos. Se poate concura îmbrăcat în dac, elf, asistentă medicală sau vampir, se poate purta doar o perucă blondă sau albastră, o mască de la Carnavalul din Veneția sau una Anonymous, e la alegerea fiecăruia. La MTB, accesoriile de carnaval sunt facultative, dar foarte recomandate.

 

Trei trasee de alergare și unul de MTB

 

Traseul de alergare mai lung, ”Jirov”, are 15 kilometri și 400 de metri diferență pozitivă de nivel. Proba mai scurtă, care se desfășoară pe dealul ”Corcova”, are doar 6 kilometri și 200 de metri diferență pozitivă de nivel. La MTB, se pedalează 21 de kilometri lungime și 600 de metri diferență pozitivă de nivel, pe un traseu care este de fapt o combinare a celor două de alergare. Credeți că distanța traseelor ce șerpuiesc peste dealurile pline de vii sau diferența de nivel sunt dificile? Nu, dificultatea constă în a alege ce lichid trebuie consumat la punctele de hidratare, apă rece sau vin? Copiii au și ei cursa lor, de 500 de metri, o buclă în interiorul cramei Corcova, înscrierile urmând a se face la fața locului.

 

Înscrieri online până pe 18 august, premii în bani de 7.200 de lei

 

Corcova Trail Race înseamnă și sport, și distracție, și performanță, și voie bună.

Înseamnă ”Sport & Fun” și în același timp răsplătirea efortului depus, valoarea totală a recompenselor în bani ridicându-se în acest an la 7.200 de lei. Anul trecut, cursa lungă (traseul Jirov) a fost câștigată de Adrian Garcea și de Andreea Pîșcu, iar competiția pe două roți, de Marius Roșioru și Mihaela Ianoși. Înscrierile online, pe corcova.trailrace.ro, vor avea loc până pe 18 august 2017. (foto: Cornel Pochiu și Radu Cristi)