Evenimentul Zilei > Actualitate > Copil de la Casa de Copii, găsit spânzurat
Copil de la Casa de Copii, găsit spânzurat

Copil de la Casa de Copii, găsit spânzurat

Un copil de 15 ani, de la Centrul Prichindel din Cluj-Napoca, a fost găsit azi dimineaţă spânzurat fără ca vreun supraveghetor să îşi dea seama de ce s-a întâmplat.

Oficialii Direcţiei pentru Protecţia Copilului care administrează Centrul Prichindel au declarat pentru evz.ro că tragedia s-a petrecut în jurul orei patru dimineaţa. Minorul era internat la centru împreună cu alţi patru fraţi.

"Copilul era diagnosticat cu o boală psihică, iar cel care l-a descoperit a fost un supraveghetor. Vom face o anchetă să vedem cum anume a fost posibil ca un copil să iasă din camera lui şi să meargă la baie fără ca cei care erau de de serviciu să nu ştie nimic", a spus Nicolae Molnar, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Un alt caz grav, niciun vinovat

O altă întâmplare tragică în care unui copil handicapat i-au fost scoşi ochii de un altul, bolnav psihic, s-a petrecut în anul 2009 la Centrul pentru Copii cu Probleme Psihice de la Jucu, judeţul Cluj.
Deşi la momentul respectiv, Direcţia pentru Protecţia Copilului Cluj a luat, în urma unui control, decizia să desfacă disciplinar contractele de muncă în cazul a trei asistente, instanţa de judecată a dispus reintegrarea acestora în muncă.
La vremea respectivă, secretarul de stat Ileana Savu de la Agenţia Naţională pentru Drepturile Copilului declara că încidentul de la Jucu este o scăpare a personalului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: