Tenisul românesc masculin are la ora actuală un singur reprezentant în probele de simplu, activ în marile turnee. Marius Copil, aflat pe locul 82 în ierarhia ATP, ar fi putut da lovitura chiar în primul tur al întrecerii de Mare Șlem de la Flushing Meadows.

Start de vis

Românul în vârstă de 27 de ani a evoluat în primul tur, la New York, cu al șaptelea favorit al competiției nordmericane, croatul Marin Cilici.

Copil a avut un start de partidă de vis, iar după doar 20 de minute de joc tabela indica scorul 5-1, în favoarea lui Marius. De aici, potopul.

Inexplicabil în primă fază, dar tenismul nostru a fost ajuns de jucătorul croat, iar acesta din urmă a reușit să îi ia setul cu 7-5, luându-i, astfel, „tricolorului”, 6 game-uri consecutive. Brusc, jocul lui Copil a scăzut dramatic, fapt pentru care adversarul său și-a dat drumul la motoare. A urmat setul al doilea, în care Marius practic nu a contat pe teren, iar Cilici s-a impus cu un neverosmil 6-1. În setul al treilea, românul a decis să abandoneze partida, la scorul de 1-1. În timpul meciului, românul a cerut de două ori intervenția medicului.

 

Cilici, misiune facilă în turul II

În cele din urmă, Marius Copil a părăsit terenul cu o accidentare serioasă la glezna stângă și va fi recompensat cu un cec în valoare de 54.000 de dolari şi 10 puncte ATP pentru participarea la ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

De partea cealaltă, Marin Cilici îl va avea ca adversar în turul următor pe polonezul Hubert Hurkacz, venit din calificări.