Copil de 12 ani, luat ostatic de Hamas și forțat să vadă filmări cu atacurile de la 7 octombrie

Copil de 12 ani, luat ostatic de Hamas și forțat să vadă filmări cu atacurile de la 7 octombrie Copil de 12 ani, luat ostatic de Hamas, eliberat. Sursa Foto: IDF

Un băiat de 12 ani a fost ținut ostatic în Gaza timp de 52 de zile și a fost forțat pe durata captivității să urmărească videoclipuri cu atacurile teroriste ale mișcării Hamas din 7 octombrie.

Un copil de 12 ani a fost luat ostatic în Gaza de către mișcarea teroristă Hamas și ținut 52 de zile în captivitate, alături de tatăl său.

Eitan Yahalomi, cetățean franco-israelian, răpit din kitutz-ul Nir Oz, a fost forțat să urmărească filmările cu atacurile sângeroase de la 7 octombrie, spune mătușsa sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Băiatul a fost eliberat, dar tatăl rămâne în continuare ostatic.

După 52 de zile de captivitate

Elevul, întors din captivitate, s-a îmbrățișat cu mama sa, Batsheva, luni seară, la câteva ore după ce a fost eliberat în urma acordului de încetare a focului dintre Israel și Hamas.

Eitan a suferit orori și i-a descris pe teroriștii Hamas drept „monștri”, spune mătușa sa Deborah Cohen.

„Hamas l-a forțat să se uite la filme de groază, de genul pe care nimeni nu vrea să le vadă. De fiecare dată când un copil plângea, îl amenințau cu o armă să-l tacă”, o citează The Guardian.

This handout picture released by the Israeli army shows former Israeli hostage 12-year-old Eitan Yahalomi (R) reunited with his mother following his release by Hamas from the Gaza Strip, at the Kerem

Copilul de 12 ani eliberat din captivitatea Hamas. Sursa Foto: IDF 

Ororile experimentate de ostatici

Întreaga familie a lui Eitan, inclusiv mama lui și cele două surori (prima având 10 luni, cealaltă 20 luni), au fost răpite în „Sâmbăta Neagră” de 7 octombrie. Tatăl său a fost rănit într-un schimb de focuri și dus în Gaza, în timp ce mama și surorile sale au reușit să scape. Când Eitan a ajuns în Gaza, ar fi fost lovit de civili, potrivit mătușii sale, care a vorbit cu mama sa. „Când a ajuns în Gaza, civilii l-au lovit”, a spus Cohen.

Relatarea a venit când ostaticii eliberați au început să povestească despre timpul petrecut în captivitate. Ostaticii au fost supuși unor teste fizice și psihologice la spitalele israeliene înainte de a se întoarce acasă.

Ruti Munder, în vârstă de 78 de ani, a spus că a fost ținută într-o cameră „sufocătoare” și a dormit pe scaune de plastic cu cearșaf timp de aproape 50 de zile. A fost eliberată împreună cu fiica ei, Keren, și nepotul, Ohad Munder-Zichri, care și-a sărbătorit a noua aniversare în captivitate. Soțul ei Avraham, în vârstă de 78 de ani, care a fost răpit din Nir Oz, rămâne captiv.  Munder a  relatat televiziunii israeliene Channel 13 că inițial au mâncat „pui cu orez, tot felul de conserve și brânză”. Li s-a dat ceai dimineața și seara, iar copiilor li s-au dat dulciuri, dar mâncarea s-a schimbat când „situția economică nu era bună, iar oamenilor le era foame”, a spus ea.