Giuleștiul a oferit sâmbătă seară primul derby al sezonului, la care au asistat numai 3000 de spectatori, conform hotărârii luate de către Jandarmerie, din cauza stării dezastruoase a bătrânei arene de sunt Podul Grant. Așa cum era de așteptat, atmosfera din tribune s-a ridicat la nivelul disputei din teren.

„Roș-albaștrii” au reușit să se impună în fața Rapidului, cu scorul de 2-1, și, astfel, Steaua merge în sferturile de finală ale Cupei Ligii. Claudiu Keșeru a înscris ambele goluri ale steliștilor (8, 49 – penalty), iar pentru giuleșteni a marcat Ciprian Selagea (24). Formația din Ghencea a mizat în această partidă în special, pe tineri. Astfel, Costel Gâlcă, tehnicianul Stelei, a introdus pe teren trei debutanți în tricoul campioanei României: Pham Huy Tien (17 ani), Alexandru Aldea (19 ani) și Alin Toșca (22 ani), care au format linia defensivă a „militarilor”, fiind completată cu experimentatul Filip.

Apel disperat către șefii Stelei

La finalul jocului, Gâlcă s-a arătat mulțumit de rezultatul înregistrat împotriva giuleștenilor, dar a făcut un anunț disperat către patronul Gigi Becali, afirmând că îi mai trebuie jucători. „A fost un meci greu în Giulești, contra Rapidului, un derby, am folosit jucători tineri, a fost până la urmă un meci reușit. Sper să mai vină în perioada următoare. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru noi. Eu mi-am dorit jucători din prima zi, dar nu pot să ies în fiecare zi în presă și să spun, sau să postez pe site- ul Stelei «Îmi doresc jucători, îmi doresc jucători!»”, a spus Gâlcă.

Pancu, dezamăgit de lot

Daniel Pancu, căpitanul echipei Rapid, este sceptic în ceea ce privește viitorul trupei giuleștene în noul sezon al Ligii. „Pancone” a afirmat că actualul lot al Rapidului este prea slab, ca să supraviețuiască în primul eșalon. „Cu acest lot nu numai că vom retrograda, dar nici n-am mai putea promova. Pentru noi a fost ca un meci de pregătire, știți ce situație e la noi acum. Poate chiar 10-11 jucători noi ne-ar trebui, ca să existe concurență. Fanii ar trebui să pună presiune, mai avem o săptămână. Noi suntem nemulțumiți, avem restanțe. Alții în Liga 1 sunt cu salariile la zi, prime… Noi nici nu mai știm ce înseamnă o primă, nici nu mai știu cum se scrie acest cuvânt”, a conchis jucătorul în vârstă de 36 de ani.