Evenimentul Zilei > Social > Copiii din China sunt torturați. De ce îi obligă părinții să stea cu căști pe cap
Copiii din China sunt torturați. De ce îi obligă părinții să stea cu căști pe cap

Copiii din China sunt torturați. De ce îi obligă părinții să stea cu căști pe cap

În China, o nouă tendință spune că nu există nimic mai frumos decât un cap rotund. Drept urmare, unii părinți caută articole care să ajute să „rotunjească” craniile bebelușilor lor.

Părinții, disperați de aspectul copiilor

„Cred că purtarea unei căști pentru cap are aceeași funcție ca purtarea bretelelor, care este de a corecta o parte a corpului și de a o face mai frumoasă”, a insistat o mamă pe un forum. „Am un cap plat și știu cât de dureros este pentru femei acest lucru. Nu vreau ca și copilul meu să crească cu acest regret”, a adăugat ea.

Începând cu octombrie 2021, părinții din China, în căutarea unor capete rotunde „ideale”, au cumpărat perne care modifică forma capului, covorașe de dormit specializate și căști personalizate care pot costa până la 4.300 de dolari. Copiii mici poartă aceste căști ore întregi, cu scopul de a „corecta” forma capului.

Peste 30.000 de persoane au dezbătut pe Weibo această situație a formei capului, punând întrebări despre modul în care poate fi modificată forma capului copiilor lor. În acest timp, comercianții din China au început să producă diferite obiecte care să ușureze munca părinților.

Site-uri populare de comerț electronic, precum Taobao, vând numeroase articole pentru „corectarea” capului, cum ar fi căști și perne. Un comerciant vinde aproximativ 200 de perne de 47 de dolari, pe lună, părinților care speră să modifice capetele bebelușilor lor. Vânzătorul a avertizat: „Dacă copilul tău are trei luni, ar trebui să existe o schimbare notabilă în aproximativ 45 de zile.”

Tendințe în schimbare

Cu toate acestea, nu toate feedback-urile au fost pozitive. „Când bebelușii cresc, se rostogolesc în somn, iar forma capului se modifică de la sine… nu lăsa anxietatea să-ți pună copilul să treacă prin toată această durere.”

Interesant, părinții îngrijorați din China și-au dorit, cândva, exact opusul pentru copiii lor – ei doreau ca bebelușii lor să aibă capetele plate, nu rotunde. Asta pentru că un cap plat era considerat un semn de noroc.

La fel ca unii părinți din prezent, generațiile anterioare au făcut tot ce au putut pentru a se asigura că propriul copil are capul plat. Unii au ajuns chiar și până la a-și lăsa copiii să doarmă pe cărți sau scânduri, în speranța că va fi modificată forma capului.

În acest fel, tendința de „cap rotund” din China este atât nouă, cât și veche. Standardele de frumusețe sunt în continuă schimbare, iar mulți părinți, dintre care unii suferă de propriile nemulțumiri cu privire la aspectul lor, vor face tot ce este necesar pentru a ține pasul cu moda.