Evenimentul Zilei > Actualitate > Copii MUȘCAȚI de câini agresivi lăsați la plimbare lângă locul de joacă
Copii MUȘCAȚI de câini agresivi lăsați la plimbare lângă locul de joacă

Copii MUȘCAȚI de câini agresivi lăsați la plimbare lângă locul de joacă

Părinții mai multor copii au pus pe jar autoritățile, după ce fiii lor au fost mușcați de câinii unei femei. Câini de talie mare au fost lăsați liberi lângă locul de joacă pentru copii. O anchetă a poliției este în curs.

Polițiștii au lasat un apel către toți cei care ajung victimele unor atacuri din partea câinilor lăsați liberi, să anunțe autoritățile. Asta după ce, deși mai mulți copii au fost mușcați într-un parc, doi dintre părinți și-au retras plângerile, din milă față de stăpâna animalelor, o femeie bolnavă psihic.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu o săptămână, în Arad. În momentul în care a văzut poliția pe urmele ei, stăpâna câinilor a devenit mai agresivă decât animalele, astfel că a trebuit încătușată și dusă la spital.  ”Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică au fost solicitați telefonic, pe numărul dispeceratului Poliției Locale Arad să intervină în parcul 23 August din cartierul Micălaca. Cei care au solicitat intervenția au fost părinții unor copii care au fost mușcați în timp ce se aflau în parc de câinii numitei K.D. Aceasta a fost identificată, apoi amendată pentru nerespectarea prevederilor art.2, pct.17, sancționat de art.3, lit.a din Legea 61/1991(republicată)- privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Cei doi câini de talie mare, lăsați nesupravegheați pe domeniul public au fost tranchilizați și duși la Adăpostul Public din Calea Bodrogului iar proprietara a fost imobilizată și escortată la Spitalul de Psihiatrie. Internarea a fost refuzată de medici, de aceea a fost transferată la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pentru investigații. În prezent, K.D s-a întors la domiciliu, recuperând și câinii din adăpost. Părinții copiilor au depus un număr de trei plângeri împotriva proprietarei, însă două dintre acestea au fost retrase, între timp.”, relatează reprezentanții Poliției Locale Arad.