Evenimentul Zilei > Social > Copii în PERICOL MORTAL! Alertă pentru BEBELUȘI. Cancerul se vinde în MAGAZINE
Copii în PERICOL MORTAL! Alertă pentru BEBELUȘI. Cancerul se vinde în MAGAZINE

Copii în PERICOL MORTAL! Alertă pentru BEBELUȘI. Cancerul se vinde în MAGAZINE

Copii din toată Europa ar putea fi în pericol după ce autoritățile franceze au descoperit substanțe cancerigene în scutecele pentru bebeluși. Producătorii au fost somați să găsească soluţii.

Scutele pentru copii conţin substanţe periculoase, în concentraţii mai mari decât cele admise, arată un raport al Agenţiei Naţionale de Securitate Sanitară din Franţa. În scutece au fost găsite erbicide interzise în Uniunea Europeană, clor, hidrocarburi şi prea mult parfum, transmite Digi 24.

.Ancheta sanitară a vizat 23 de modele de scutece de unică folosinţă iar cele mai vândute scutece vândute pe piaţa franceză au picat testul toxicităţii.

Oficialul guvernamental Gerard Lasfargues a declarat: „Am găsit 12 substanţe a căror concentraţie depăşeşte nivelul permis. Aceste substanţe au legătură ori cu parfumul, pe care producătorii îl adaugă în scutece în scop comercial, ori cu alte substanţe folosite în procesul de producţie”.

Mai exact, susține oficialul francez, este vorba de substanţe cu potenţial alergen şi cancerigen. În acest context, deşi autorităţile franceze susțin că nu reprezintă un pericol imediat pentru sănătate, specialiştii atrag atenţia că pielea bebeluşilor este mult mai permeabilă. Acest lucru favorizază o absorbţie mai mare a substanţelor care intră în contact cu pielea, mai ales atunci când este vorba de un mediu umed, aşa cum este cazul scutecelor.

Îngrijorarea francezilor este că, în acest caz, nu este vorba numai de scutece, ci şi de şerveţele care conţin prea multe chimicale şi consider că este rău pentru copii.

Producătorii au fost somaţi să vină cu soluţii în următoarele 15 zile.

Potrivit cifrelor oficiale, un copil foloseşte în medie, în primii ani de viaţă, aproximativ 5.000 de scutece de unică folosinţă.