Pentru al unsprezecelea an consecutiv, Evenimentul zilei şi Moş Crăciun alcătuiesc lista celor mai ascultători micuţi din România şi îi premiază cu "Diploma de copil cuminte". Zece dintre cele mai interesante poveşti vor fi premiate cu participări gratuite la atelierele de creaţie şi îndemânare organizate de centrul MiniMe din Bucureşti, al Fundaţiei "Nadia Comăneci". Pe unii dintre copiii cu minţi i-am găsit deja, iar poveştile lor vi le prezentăm în ziarul nostru şi pe www.evz.ro, în secţiunea special dedicată acestei campanii.
Alexandru, un actor specializat în "amuzamente"
Cu necunoscuţii e ruşinos din cale-afară, dar, între prieteni, Alexandru Ioan Drăgănescu (9 ani) nu ratează niciun moment ca să se dea în spectacol. "El spune că face «amuzamente»", dezvăluie tatăl, Valentin.
Mare amator de karate şi Transformice
Băieţelul este elev în clasa a IIIa la Colegiul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, iar plăcerea lui cea mai mare, când ajunge acasă, este să intre pe Transformice, un joc online extrem de amuzant cu şoricei. A devenit deja profesionist în a ajunge cât mai rapid la bucata de brânză sau în a se căţăra pe zidurile alunecoase, mai ales că în viaţa reală deţine centura galbenă la karate. Jucătorii avansaţi ajung să-şi facă propriul "trib de şoricei". Toate aceste aventuri au loc însă după teme, niciodată înainte. "E o răsplată", subliniază tatăl, care se străduieşte să existe un echilibru între orele de computer şi cele de lecţii.
În ciuda pasiunii pentru calculator, Alexandru nu vrea să se facă IT-ist, ci actor de comedie, iar pentru asta se "antrenează" zilnic, făcând "feţe-feţe" în faţa aparatului foto. Anul acesta, băieţelul e convins că merită "Diploma de copil cuminte", alături de care speră să găsească sub brad şi o maşinuţă teleghidată cu roţi mari, după modelul unui Jeep.

Te-ar putea interesa și: