Evenimentul Zilei > Actualitate > Copii cuminţi. „Azi, afară miroase ca o zi liberă”
Copii cuminţi. „Azi, afară miroase ca o zi liberă”

Copii cuminţi. „Azi, afară miroase ca o zi liberă”

Maia e mare creatoare de replici care te lasă cu gura căscată: de la străbunica a vrut să ştie dacă bătrâneţea se ia, iar mamei i-a spus că o iubeşte atât de mult încât nu s-ar mai duce la grădiniţă.

Maia are doar patru ani şi jumătate şi este o artistă în devenire: pictura, dansul, muzica nu îi sunt străine. Îşi doreşte mult soare, şi, dacă e noros, se întâmplă uneori să o sune pe mama ei. Pentru că, o ştie orice copil, "mama aduce soarele".

Deseori îşi ia mama în braţe, cu cea mai frumoasă declaraţie: "Aşa de tare te iubesc, încât azi îmi vine să nu mă duc la grădiniţă". Plus că, uneori, îi este foarte clar cum e o zi: "Azi afară miroase ca o zi liberă".

Cunoscută şi pe Facebook

Multe dintre replicile haioase ale Maiei Medinschi-Niculescu ajung la mii de oameni de pe Facebook.

"Mama, noaptea trecută am visat că am fost la magazin şi am cumpărat lucruri. După ce am terminat cumpărăturile, mi-am continuat…. activitatea în alt vis".

Când nu trece dintr-un vis în altul se joacă. Mai tot timpul meştereşte ceva: o căsuţă din turtă dulce, un desen, o prăjitură. E adevărat, Maia provine dintr-o familie de artişti consacraţi, aşa că nimeni nu se miră că micuţa desenează cu sârg. Mai nou, căluţi şi pisici. E aşa pătrunsă de aceste personaje, că uneori ea însăşi devine unele dintre ele. Zilele acestea, bunăoară, e în faza "Motanul încălţat" şi, abordând atitudinea personajului de poveste, se joacă prin casă.


"Dacă vrei să îi ocupi timpul, îi dai creioane colorate şi stă cuminte ore în şir", povesteşte Andreea, mama fetiţei.

Total atipică faţă de colegele ei de grădiniţă, Maia e emancipată: prietena ei cea mai bună e Ina, străbunica ei (pe care, uneori, o întreabă : "Ina, tu eşti bătrână? Şi asta se ia?").

Nu se joacă cu păpuşi Barbie. Pur şi simplu nu îi plac păpuşile.

Muzică fină, muzică de maşină şi de circ

În schimb, a învăţat deja să citească şi îi place să meargă la balet. De aici i se trage şi pasiunea pentru dans. Dansează pe orice muzică, însă a inventat propriile genuri. Una e "muzica fină", care include baletul sau muzica clasică, alta e "muzica de maşină", cea ritmată, şi alta "muzica pe care fac… circ", respectiv muzica populară, pe care a învăţat să o danseze de la străbunica ei.

O viitoare bucătăreasă sârboaică

Dacă o întrebi ce vrea să se facă atunci când va fi mare, Maia nu stă mult pe gânduri : "Voi fi bucătăreasă sârboaică". Asta pentru că străbunica ei e sârboaică. Are însă şi o a doua opţiune. "Aş putea fi şi scriitoare. Ca să scriu cărţi pentru copii, oameni mari şi numere de telefon".
A devenit tradiţie ca, în fiecare an, în preajma Crăciunului, "Evenimentul zilei" să se alăture Moşului în scrierea listei copiilor cuminţi din România. Pe unii dintre aceştia i-am găsit noi şi le veţi citi poveştile în paginile ziarului nostru şi pe www.evz.ro, în secţiunea dedicată acestei campanii. Dacă vrei să spui şi tu povestea copilului sau nepotului tău, trimite-ne o fotografie, un desen şi o poveste despre el, pe adresa de mail [email protected].

  • Află AICI cum poate obţine şi copilul tău diploma de copil cuminte

Mai jos, alte poveşti ale unor copii cuminiţi:

  • Antonia, fetiţa care aşteaptă mirele, nu pe Moş Crăciun
  • Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi
  • Sara şi Vladimir, cele mai de preţ bijuterii ale familiei Avram
  • Bubu, minunea care a venit de 1 Mai
  • Sebi vrea sănătate şi dragoste de la Moş
  • Mihăiţă, băieţelul câştigător la categoria 2 kg
  • Fetiţa potrivită pentru 23 de meserii
  • Moşule, nu-i uita pe gemenii Ghercoiaş!
  • Puştiul care îşi dă demisia de la grădi şi se angajează la Operă
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: