Copii cuminţi: Alin mâzgăleşte pereţi şi mutilează jucării

Copii cuminţi: Alin mâzgăleşte pereţi şi mutilează jucării

Alin este scump la vorbă şi nu face risipă de detalii . Se joacă "în multe feluri", are "multe feluri" de activităţi la grădiniţă, are "multe feluri" de maşinuţe, îi plac "multe feluri" de mâncare şi, bineînţeles, ştie "multe feluri" de poezii.

Iubeşte trenurile şi sunetul lor, de aceea vrea să fie conductor de locomotivă, "să ia pasagerii din gară şi să-i ducă departe". Şi maşinile îi plac, momentan cele de jucărie. Şi, pentru că îi plac atât de mult, recunoaşte că, uneori, mai face exces de zel şi, ce-i drept, numărul lor s-a mai împuţinat. Iar cele care au rămas nu mai sunt chiar întregi.

Preferata lui e de departe maşinuţa cu telecomandă, care l-a cam lăsat şi ea la greu şi "nu prea mai vrea să meargă, au obosit bateriile". Şi la grădi se joacă cu maşinuţele, doar cu băieţii, pentru că "fetele sunt fete", ele ştiu să conducă "doar maşini adevărate", ceea ce este cu totul diferit.

De exemplu, mami conduce cel mai bine din lume, chiar mai bine ca tati. Când nu-i stă gândul la locomotive şi maşinuţe, "se joacă pe laptop, dar nu jocuri cu bătăi şi cu monştri", ci jocul "trebuie să îl prinzi şi să-l bagi în sac" (joc cu mingi). Nu prea ştie ce vrea de la Moş Crăciun, "nu prea s-a gândit", poate doar dulciuri. Nu se dă în vânt după ciocolată şi bomboane, preferata lui e îngheţata. Nu contează prea mult că e iarnă, îngheţata oricum "se face în casă, unde e cald".

Iarna e bună şi ea la ceva: să facă om de zăpadă. Chiar dacă va deveni conductor de locomotivă, un lucru e sigur: tot artist va rămâne. În acest scop, exersează zilnic scene din desene pe pereţii casei, după care îşi marchează cu dezinvoltură teritoriul iscălindu-se mare: "ALIN".

N-are stare, ar vrea să deseneze continuu şi ne-a făcut şi nouă o demonstraţie: un porc, două capete de dinozaur şi câteva stele. A dorit să ne convingă că "desenează cel mai bine din clasă şi e cel mai deştept din clasă". Şi cel mai cuminte se pare, întrucât mai mereu este răsplătit cu "floricica roşie".

Mâine publicăm lista copiilor cuminţi!

Ne puteți urmări și pe Google News