De câteva zile, însă, au fost șterse conturile campanilor umanitare iar părinții care au copii internați în clinici din Italia sau Turcia așteaptă banii pentru tratament.

Mulți români, în situații disperate, au fost contactați de Florentina Gavrilă care le-a organizat campanii de strângere de fonduri. Aceste inițiative umanitare au fost răspândite pe site-ul de socializare și de românii de bună credință. De câteva zile, însă, de pe pagina Floretinei Gavrilă au fost șterse conturile campanilor umanitare în care se puteau vedea câți bani s-au strâns după ce a fost luată la întrebări de părinții care au copii internați în clinici din Italia sau Turcia și așteaptă banii pentru tratament. Florentina Gavrilă nu mai răspunde la solicitări și părinții copiilor așteaptă banii donați în contul ei.

 

Părinte: „S-a oferit să mă ajute”

 

L-am întrebat pe tatăl uneia dintre fetițele bolnave, aflat în această situație, ce s-a întâmplat. Iulian Juncu, din județul Neamț, tatăl Adelinei Ioana, diagnostă cu leucemie acută mieloblastică la doar 10 ani, ne-a relatat că a fost contactat de Florentina Gavrilă, despre care știe că este din Constanța și locuiește în Milano, Italia. „Mi-a spus că a trecut și ea prin această experiență cumplită și s-a oferit să ne ajute”, a povestit Iulian Juncu.

Omul ne-a mărturisit că nu știa cum se procedează cu strângerea de fonduri pe Facebook, dar a crezut-o pe tânără, fiind în situația disperată de a găsi un tratament în străinătate. „La Iași, unde a fost internată la sfârșitul anului 2019, nu aveam nicio șansă. Cred că o pierdeam până acum. Am dus-o la Roma, acolo unde medicii s-au străduit să stopeze efectele infecțiilor luate din spitalul din Iași. Acum, este în stare stabilă, dar nu au mai venit banii strânși de la oameni”, ne-a spus Iulian Juncu.

 

S-au strâns aproape 40.000 de euro

 

Florentina Gavrilă i-ar fi spus, însă, că banii se strâng într-un cont administrat de ea, acolo unde sunt virați banii de la Facebook, iar, ulterior, ea urma să îi vireze în contul părinților Adelinei. Mobilizați prin intermediul rețelei de socializare, mulți români au donat. Acasă, în județul Neamț, oamenii au mers din casă în casă pentru a strânge banii necesari unui tratament în Italia. Părinții spun că s-au adunat, astfel, peste 39.000 de euro care au ajuns, din păcate, doar în contul Florentinei Gavrilă.

Amenințată cu poliția

 

Pe Facebook, un alt om disperat a amenințat-o pe tânără cu Poliția după ce nu au fost virați decât 1.000 de euro din cei peste 5.000, sumă necesară tratamentului lui Andrei, un tânăr de 19 ani, din Constanța diagnosticat cu cancer pulmonar și limfatic, internat într-o clinică din Turcia. Ilulian Juncu ne-a povestit, însă, și de cazul Ralucăi Chiriac, o fetiță care, deși a decedat din cauza unei boli incurabile, în contul ei se primesc bani care ajung la Florentina Gavrilă.