La cererea parlamentarilor PDL, Curtea a stabilit că măsura confiscării averilor dobândite nejustificat este neconstituţională. Potrivit lui Olteanu, parlamentarii PDL s-au folosit de „o tehnică parlamentară interesantă“, pentru că „nu au îndrăznit“ să atace Legea ANI, ci o lege a deputatului PSD, Eugen Nicolicea, care modifica Legea privind controlul averilor demnitarilor.

Cu toate acestea, a continuat Olteanu, în urma deciziei Curţii, prin care se stabileşte că averea nejustificată nu se poate confisca, s-a deschis calea ca orice persoană anchetată de ANI să conteste la Curte şi să obţină câştig de cauză. Bogdan Olteanu a atras atenţia că principala competenţă a ANI se referă la verificarea averilor dobândite nejustificat şi propunerea către instanţă a confiscării acestora. „În acest moment, ANI a rămas fără acest braţ principal al acţiunii sale“, a afirmat el.

„Radu Berceanu
nu-şi poate justifica averea“

Bogdan Olteanu acuză PDL de „un atac concertat împotriva instituţiilor democratice ale statului, în speranţa că probabil nu-i vor viza pe Domniile Lor mai devreme sau mai târziu“. El a explicat că averea nejustificată „este acea avere dobândită de oamenii care au lucrat 18 ani la stat, ca demnitari, şi care au devenit milionari“. „Radu Berceanu este cel mai fericit exemplu. Dacă nu poţi explica de unde ai această avere, este nejustificată“, a afirmat Olteanu