Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat pentru Realitatea TV că Guvernul nu va merge să susțină noua structură în Parlamentul României, acesta afirmând că doar la învestitură și în caz de remaniere Executivul are nevoie de votul parlamentarilor, anunță realitatea.net.

„Decizia este firească. Rău e că suntem nevoiți să cerem mereu punct de vedere de la CCR, deși Constituția este clară. Trebuia respectată fără alte alemente. Lucrurile erau clare. Eu anticipasem rezultatul. În momentul în care un post de membru al Guvernului se vacantează, președintele numește, la propunerea premierului, un interimar dintre ceilalți membri ai Guvernului. Aici nu era chestiune de opțiune”, a afirmat  senatorul PSD Șerban Nicolae, la Realitatea TV. Senatorul PSD a mai adăugat că: „Dacă citim cu atenție Constituție aflăm că structura Guvernului se pune că problemă abia în momentul unei propuneri de remaniere. (…) Constituția este limpede”.  Șerban Nicolae spune că este exclus că Guvernul să meargă în Parlament pentru un nou vot de încredere, acesta explicând că votul de încredere se da la Învestitură Guvernului , doar remanierea aprobandu-se de Parlament.

„Aud peste tot că Guvernul trebuie să meargă în Parlament pentru un nou vot de încredere. Exclus așa ceva! Votul de încredere se dă la învestitura Guvernului, atunci când Parlamentul aprobă lista completă a Guvernului și programul de guvernare. Doar remanierea se aprobă de Parlament”, a spus Șerban Nicolae.

Declarația vine după ce vicepremierul Mihai Fifor a declarat în urmă cu puțin timp că Guvernul se va prezenta în fața Parlamentului pentru a primi votul de încredere.

„Aveam la dispoziţie 45 de zile, aşa cum spune Constituţia, şi vom merge în Parlament. Niciodată nu s-a pus problema ca Guvernul Dăncilă să nu meargă în Parlament. Între timp aşteptăm să vedem pregătirile pentru moţiunea de cenzură ale Opoziţiei. Şi primul pas se pare că va fi această moţiune de cenzură cu care ne ameninţă de nişte luni bune. Aşteptăm şi moţiunea, noi suntem pregătiţi să mergem în Parlament fără niciun fel de problemă”, a susţinut Mihai Fifor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că decizia Curţii Constituţionale a României este obligatorie pentru toată lumea.

„Nu o să comentez o decizie a CCR. Este obligatorie pentru toată lumea”, a spus Ciolacu, înainte de şedinţa CExN al PSD