Evenimentul Zilei > Politica > Contre dure între PSD și PNL. Fifor sare la gâtul lui Cîțu
Contre dure între PSD și PNL. Fifor sare la gâtul lui Cîțu

Contre dure între PSD și PNL. Fifor sare la gâtul lui Cîțu

Mihai Fifor, secretarul general al PSD, a declarat că PNL îi dispreţuieşte din nou pe români.

Liderul social-democrat i-a transmis senatorului PNL Florin Cîţu să demisioneze din Parlament sub eticheta „bugetar praf”, asta după ce liberalul a atacat într-o postare pe Facebook o largă categorie de bugetari.

PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri. Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier «praf» la incendiu, un medic «praf» la UPU sau un poliţist «praf» dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor”, a scris ministrul interimar de Interne, miercuri, pe Facebook.

Fifor a mai adăugat că, prin declaraţiile sale, Florin Cîţu şi-a bătut joc iar de români.

Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru ca societatea asta să funcţioneze. V-aţi bătut încă o dată joc de români făcând această afirmaţie. Începeţi dumneavoastră domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de «bugetar praf». Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi dispreţuiţi, să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile. Doar aşa, pentru că aţi decis dumneavoastră că bugetarii sunt «praf»”, a conchis secretarul general al PSD.

Reacţia lui Mihai Fifor a venit ca răspuns la o postare a liderului senatorilor PNL Florin Cîţu. Liberalul a declarat, pe Facebook, că salariile bugetarilor sunt duble în comparație cu cele din sectorul privat. În acest context, Cîțu consideră că bugetarii trebuie să fie de acord să muncească fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

Printre afirmațiile lui Cîțu care au stârnit criticile lui Fifor se numără și cele conform cărora bugetarii reprezintă o categorie privilegiată a societăţii; potrivit liberalului, toţi românii, atât cei din ţară, cât şi cei din diaspora, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine.