Evenimentul ZileiEVZ PlayContrapunct EVZ TV. Surpriza AUR. Cât de extremist este partidului lui George Simion

Contrapunct EVZ TV. Surpriza AUR. Cât de extremist este partidului lui George Simion

Contrapunct EVZ TV. Surpriza AUR. Cât de extremist este partidului lui George Simion
Alianța pentru Unirea Românilor este genul de partid care ori va crește foarte mult, în perioada următoare, ori se va prăbuși sub propria greutate.

Apariția AUR pe scena politică și viitoarea evoluție a formațiunii condusă de George Simion a fost un subiect de discuție în emisiunea Contrapunct EVZ TV, moderată de Sorin Faur și care îi are ca invitați permanenți pe editorialiștii Evenimentului Zilei, Dan Andronic și Mirel Curea. Potrivit jurnalistului și analistului politic Dan Andronic, există interesul ca AUR, formațiunea condusă de George Simion să fie catalogată drept extremistă pentru ca celelalte partide să o poată identifica drept adversar politic.

„Din ce am văzut, observ o anumită presiune în a identifica partidul AUR cu PRM la fel de extremist și nationalist. Întotdeauna este nevoie de un adversar în politică, iar AUR, prin surpriza pe care a produs-o la alegeri, se profilează ca adversar perfect pentru cei care vor să arate că sunt europeni. Dacă toți ar fi europeni, după aia nu mai ai cu cine… și au identificat AUR în zona aceasta a naționalismului, a credinței ortodoxe, ceea ce le va da o sarcină grea de dus pentru că e genul de partid care ori o ia în sus, ori în jos. Nu poate să rămână pe o linie medie”, a precizat Dan Andronic în emisiune Contrapunct EVZ TV.

Potrivit spuselor sale, AUR va crește în următorii doi ani ori se va prăbuși sub propria greutate, dar nu va rămâne la 10%, cât a obținut la aceste alegeri.

„Fiind un partid surpriză, exotic, își pot consolida poziția să se ducă mai sus ori se pot duce prăbui sub povara propriei greutăți. Din ce am văzut până acum, și George Simion și Claudiu Târziu au rezistat asalturilor mass-media. Însă după ce vor fi validați în parlament va începe o vânătoare a perlelor și a atitudinilor mai mult sau mai puțin ciudate a parlamentarilor AUR, aceasta fiind rețeta de succes a oricărei campanii de demonizare”, a mai spus Dan Andronic.

Jurnalistul Evenimentul Zilei și-a exprimat părerea că reprezentanții acestei formațiuni vor reuși să treacă peste perioada care urmeză și vor căpăta nu doar identitate ci și  consistență – concretețe.

„Au niște lucruri interesante în față, niște încercări interesante pe care s-ar putea să le treacă. Eu mizez că vor trece peste această perioadă dificilă și își vor căpăta nu doar identitate ci și concretețe, vor pune carne pe ei, cum se spune”, a estimat Dan Andronic.

AUR un partid de care este nevoie

La rândul său, jurnalistul Mirel Curea a precizat că AUR a apărut într-un moment în care era nevoie, în care apariția lor era cerută de populație.

„De ei depinde să transforme elanul acesta pre-electoral și electoral într-o fermitate culturală intelectuală și politică. Ei pe unii dintre ei îi cunosc sunt oameni foarte culți și foarte civilizați. Cu Claudiu Târziu am stat vreme de doi ani în același birou și are un nivel cultural zdravăn, când vorbește despre familie și despre Dumnezeu este sincer. Este pătruns de aceste valori”, a spus Mirel Curea.

Jurnalistul Mirel Curea a arătat că discursul celor de la AUR nu poate fi catalogat drept extremist, având în vedere că aceștia vorbesc despre familie și despre Dumnezeu, cei doi piloni care stau la fundamentul societății.

„Ei au apărut, vorba marxiștilor, ca o necesitate istorică, obiectiv determinată. Apariția lor a fost cerută. După ce zeci de ani familia a fost batjocorită, toate relele pleacă de la familie, toate relele pleacă de la la Dumnezeu, de la Biserică… tot ce ne vine de la Uniunea Europeană și din Statele Unite, orice ar fi trebuie să primim cu brațele deschise, chiuind de bucurie, vin niște oameni care vorbesc despre doi vectori care l-au ridicat pe om în două picioare: Familia și Dumnezeu”, a mai spus Mirel Curea.

 

Emisiunea poate fi urmărită:

ContrapunctEvZ TV. Cine va fi desemnat premier și ce se întâmplă în SUA

 


Accesează: