Pentru prima dată în istoria consultărilor, reprezentanții unui partid au întârziat la discuțiile programate anterior cu președintele țării. Mai mult, senatoarea Diana Șoșoacă a refuzat să poarte mască.

Aceasta a susținut că are „probleme medicale”. În cele din urmă avocata, cunscută pentru protestele ei anti-mască și pentru susținerea ÎPS Teodosie în scandalul sărbătoririi hramului Sfântului Andrei,  și-a pus masca cât să îi acopere gura. Anterior demarării discuțiilor cu președintele, aceasta a transmis live, pe Facebook.

La Cotroceni au fost prezenți George Simion, Claudiu Târziu, Dan Tanasă și avocata Diana Șoșoacă. Liderul AUR, George Simion, a anunțat că îl va propune ca premier pe Călin Georgescu, fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă în perioada 1997-2013. În 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma. A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Direcției Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Partidul preferat de tineri

Potrivit unei cercetări CURS-Avantgarde, realizată în baza exit-pollului din ziua alegerilor, AUR, partidul care a produs marea surpriză a acestui scrutin al alegerilor parlamentare, a fost preferat de românii până-n 30 de ani. Pe de altă parte, de AUR au fost atrase mai puţine femei decât bărbaţi. Datele au mai confirmat că USR-PLUS are susţinători tineri şi educaţi, în timp ce PSD se bazează mai ales pe alegătorii în vârstă, cu mai puţine studii.

Potrivit sondajului, Alianţa pentru Unirea Românilor a atras 8% dintre tineri. Practic, acest segment constituie şi cei mai numeroşi votanţi ai noii formaţiuni din Parlament. AUR a avut procente sensibil egale la fiecare din cele trei categorii de studii (superioare, liceale sau postliceale) menționate în sondaj, uşor mai scăzute la cei cu facultate.

A patra formațiune politică a acestor alegeri, intrată în premieră în Parlament, AUR a obținut 535.831 de voturi la Camera Deputaților, respectiv 541.398 de sufragii la Senat.