Evenimentul Zilei > Politica > George Simion anunţă cutremur în politică! AUR se gândeşte la anticipate prezidențiale sau parlamentare
George Simion anunţă cutremur în politică! AUR se gândeşte la anticipate prezidențiale sau parlamentare

George Simion anunţă cutremur în politică! AUR se gândeşte la anticipate prezidențiale sau parlamentare

George Simion a declarat că partidul AUR și-a propus să „pună mâna pe putere” nu pentru a o păstra, deoarece pe primul loc este interesul națiunii, nu cel de partid.

George Simion a decarat că la ora actuală ar putea avea loc alegeri anticipate, prezidențiale sau parlamentare, şi spune:  „Noi dacă nu votăm niciun guvern și cerem suspendarea lui Klaus Iohannis să nu așteptăm până-n 2024, pentru că națiunea română are nevoie de conducători acum, nu în 2024”, a declarat George Simion.

De ce ar dori partidul AUR să ajungă la putere

„Noi AUR am găsit în rândul patrioților, în rândul rețelei profesioniștilor, în rândul patrioților și alte categorii sociale. Noi am venit cu dinamismul, noi am fost cu campania, care spune că este timpul să punem profesioniști la conducerea țării, este timpul să renunțăm la politica asta partinică și să renunțăm la interesul fiecărui partid și să punem interesul națiunii române să primeze. În ultimii ani am cunoscut mulți profesionisti, la nivel de transporturi, infrastructură, cercetare și învățământ și mai căutăm, ei bine, acesta este rolul AUR, încercăm să punem acești profesioniști la conducerea țării, nu vrem să ajungem noi la conducerea țării”, a declarat George Simion.

George Simon nu crede în actualele negocieri: O cacealma! Vom iniţia suspendarea lui Iohannis

În opinia lui George Simion, preşedintele Klaus Iohannis dă din nou dovadă de dispreţ faţă de votul românilor: „Dacă PSD nu va iniţia suspendarea preşedintelui, o vom face Alianţa pentru Unirea Românilor. Şi asta în condiţiile în care numirea şi negocierea guvernului Cîţu este considerată o cacialma. Este stilul cu care ne-a învăţat Klaus Iohannis de dispreţ total faţă de votul românilor, de batjocură faţă de poporul român. Îmi menţin afirmaţile: dacă PSD nu îşi ia în serios rolul de prim-clasat în preferinţele românilor la aceste alegeri, o să ne luăm noi treaba în serios – să facem opoziţie şi să iniţiem suspendarea lui Klaus Iohannis pentru această batjocură”, a mai spus George Simion.

Şi continuă: „Mi se pare o cacialma această propunere a lui Florin Cîţu. Ci siguranţă e folosită doar ca tratative dintre partidele domnului Iohannis, pentru a acapara mai multe ministere. Aşteptăm să vedem şi care este propunerea adevărată, că nu poate fi acest fost ministru de Finanţe care s-a împrumutat într-un an cât generaţia părinţilor şi bunicilor noştri într-o viaţă. Nu poate să fie o propunere serioasă de prim-ministru”, a spus Simion în intervenţiile sale de la mai multe posturi de televiziune.

Cu privire la scandalul din jurul lui Sorin Lavric din cauza textului din cartea sa unde spune că: „bărbații nu caută în femei deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea” și că „o mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor”, celălalt copreşedinte AUR, Claudiu Târziu, a declarat:

„E un text literar pe care ei îl dau drept declarație politică. A ieșit și domnul Lavric și a explicat și a spus că una e ceea ce face un creator literar și alta e ce spune și susține un om politic. Vă spun cu mâna pe inimă că Lavric e departe de a fi un misogin. E un iubitor de femei, ca orice om normal. Nu e niciun rasist. L-au acuzat de tot delul de prostii… că nici nu poți să-i treci prin față”, a subliniat Claudiu Târziu.