Pavel Grudinin (57 de ani) a fost nominalizat, anul trecut, surprinzător, de Partidul Comunist, ca și contracandidat al președintelui Vladimir Putin în alegerile din 18 martie.

În contextul creșterii popularității sale, presa de stat din Rusia a început să-l critice din ce în ce mai mult, inclusiv pentru că a fost într-o vacanță la schi în Germania sau că nu și-a dezvăluit conturile bancare din străinătate.

Tabloidul Life.ru, citat de The Moscow Times, a făcut o anchetă pe acest subiect, în ultimele două luni, și a susținut, ieri, că fiul lui Grudinin, Artyom, deține o proprietate care valorează 200.000 de euro, la periferia capitalei letone, Riga.

La începutul acestei luni, tabloidul a scris că celălalt fiu al candidatului, Anton, are o casă cu două etaje în stațiunea spaniolă Salou, a cărei valoare este estimată la 800.000 de euro.

„Toți candidații prezidențiali au copii, toți au proprietăți”, a spus Grudinin pentru canalul Ren-TV, la vremea respectivă. „Sunt adulți, au afaceri, au venituri bune, eu nu am nicio legătură cu asta”, a adăugat el.

Un oficial al Ministerului rus de Interne, pe probleme de migrațiem, a promis că va ancheta legalitatea permisului de reședință a lui Artyom Grudinin în Letonia.

Comisia Electorală Centrală i-a cerut lui Grudinin să ofere informații despre două conturi bancare din Elveția.

Un alt tabloid, Moskovsky Komsomolets, scrie că Grudinin nu a încălcat oficial nicio lege, dar faptul că la început a ținut ascunse aspecte din viața lui și a familiei sale au făcut să-i scadă credibilitatea.

„Deocamdată nu putem să avem încredere în Grudinin”, a scris ziarul.