Incidentul a avut loc la Punctul Comun de Trecere a Frontierei Silistra-Ostrov, pe sensul de intrare în țară, unde polițiștii de frontieră au oprit un bărbat de 33 de ani, care conducea un camion, înmatriculat în România, fiind însoțit de bărbat de 36 de ani, ambii cetățeni bulgari. Mijlocul de transport era încărcat cu textile din Turcia pentru o societate comercială din Ucraina. Polițiștii de frontieră români și bulgari au efectuat un control amănunțit asupra încărcăturii camionului, folosind aparatura din dotarea Poliției de Frontieră Române.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată s-a solicitat și sprijinul lucrătorilor vamali din Bulgaria pentru desigilarea și deschiderea camionului. Astfel, în interiorul mijlocului de transport, pe lângă marfa transportată, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la control, cantitatea de 82.300 pachete cu țigări de proveniență R. Moldova. În cadrul verificărilor preliminare, şoferul a declarat că este angajatul unei firme de transport şi nu avea cunoştinţă despre faptul că în camion sunt ascunse ţigări.

Țigările, în valoare de peste 800.000 lei, au fost ridicate de către autoritatea vamală bulgară, iar în baza acordului româno-bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.