Evenimentul Zilei > Social > Consulii și prefectul de la Timișoara au donat sânge
Consulii și prefectul de la Timișoara au donat sânge

Consulii și prefectul de la Timișoara au donat sânge

Prefectul Eva Andreaș și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Banat au donat sânge miercuri, în urma unei inițiative care aparține consulilor din Timișoara. La Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara, rezervele de sânge sunt minime, numărul donatorilor în scădere, însă cererea fiind e mare, astfel că diplomații străini au inițiat o acțiune umanitară.

Corpul Consular Timișoara din care fac parte toți consulii acreditați la Timișoara și în Regiunea Vest, atât cei de carieră, cât și cei onorifici numără în prezent 18 misiuni diplomatice și se implică într-un mod activ în dezvoltarea Timișoarei și spre binele cetățenilor. ”Suntem onorați că ne-am alăturat Centrului Regional de Transfuzie Sanguină de la Timișoara pentru a promova donarea de sânge în randul cetățenilor, organizând o zi de donație din partea membrilor Corpului Consular Timișoara. Sângele înseamnă viață! El nu are un preţ, iar dăruirea lui prin actul donării este un gest altruist pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl facem. Sângele unui singur donator poate salva trei vieţi! Consulatul General al Republicii Serbia, Consulatul Republicii Federale Germania și Consulatele Onorifice ale Republicii Cehia, Republicii Italiene, Republicii Macedonia, Republicii Peru, a Regatului Spaniei și Regatului Tarilor de Jos(Olanda) s-au adunat în jurul acestei inițiative la care participă și Institutul Francez la Timișoara”, a spus Vladan Tadić, Consul general al Republicii Serbia la Timișoara, președintele CCT.

„Trebuie să dăm un exemplu ca populația să conștientizeze că este nevoie de sânge”, a punctat prefectul  Eva Andreaș.

Toți timișorenii sănătoși sunt așteptați în această perioadă  la Centrul de Transfuzii din Timișoara, care se află pe strada Martir Marius Ciopec, nr. 1, lângă Spitalul Județean.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.