Evenimentul Zilei > Politica > Constantin Ostaficiuc își retrage candidatura la europarlamentare din partea PDL
Constantin Ostaficiuc își retrage candidatura la europarlamentare din partea PDL

Constantin Ostaficiuc își retrage candidatura la europarlamentare din partea PDL

Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, care îşi anunţase intenţia de a candida pentru un post de europarlamentar din partea democrat-liberalilor, se retrage de pe lista partidului, spunând că ANI ar putea să-i conteste candidatura.

"Regret această situaţie, ştiu că aş fi reprezentat cu cinste România în Parlamentul European. Înţeleg dezamăgirea colegilor mei, însă doresc să-i asigur că am luat cea mai bună decizie pentru partid”, arată Ostaficiuc, într-un comunicat transmis către mediafax.ro.
Acesta a decis retragerea de pe listă în urma consultării cu avocaţii săi, care l-au reprezentat în instanţă în procesul de contestare a deciziei ANI privind conflictul de interese. Avocaţii i-au sugerat ca fiind foarte probabil ca ANI să conteste la Biroul Electoral Central candidatura sa, în această situaţie, PDL riscând să nu mai aibă lista completă şi, implicit, să piardă reprezentanţi în secţiile de votare din toată ţara.
Preşedintele PDL Timiş a decis, totodată, să susţină candidatura unui alt reprezentant al regiunii de Vest, respectiv a preşedintelui Tineretului Democrat Liberal, Sorin Moldovan.
În 2011, Ostaficiuc a fost acuzat de conflict de interese de către ANI, după ce, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, ar fi concesionat firmei conduse de un reprezentant al familiei sale o parcelă de pământ din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara. Constantin Ostaficiuc a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă instanţa i-a respins solicitarea. De atunci, Constantin Ostaficiuc – declarat în conflict de interese – nu are, timp de trei ani, dreptul să ocupe o funcţie publică.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: