Atac usturător la Dragnea și PSD. Adevăratul motiv pentru care România nu are buget. „Cred că avem guvernul minus”

Atac usturător la Dragnea și PSD. Adevăratul motiv pentru care România nu are buget. „Cred că avem guvernul minus”

Daniel Constantin, unul dintre liderii partidului Pro România, fost lider PSD, a acuzat partidul condus de Dragnea că a întârziat intenționat adoptarea bugetului pe 2019. Din punctul său de vedere, anul trecut a fost cel mai slab în ceea ce privește investițiile, iar trendul va fi păstrat și anul acesta.

„Este fără precedent ca în 7 martie România să nu aibă un buget. Nu ştiu dacă s-a mai întâmplat vreodată. Asta ce înseamnă? Asta înseamnă că nu vom avea nici în acest an investiţii, în primul rând. Asta înseamnă că promisiunile care s-au făcut prin buget sunt, de fapt, lucruri nesustenabile. Realitatea este una singură: PSD în mod intenţionat a întârziat bugetul, pentru că ştia foarte bine că nu are resurse financiare să fie puse în practică.

Cred că avem guvernul „minus" sau cum vreţi dumneavoastră să îi spuneţi, pentru că 2017-2018 sumele investite sunt mult mai mici decât în 2016”, a declarat Constantin la Oradea.

„Toate partidele ar trebui să aibă ca obiectiv de ţară, până la urmă, schimbarea cât mai rapidă a guvernării Dăncilă-Dragnea din motivele pe care le-am spus: nu avem buget, nu avem investiţii, avem o economie bazată doar pe consum şi o să ne împrumutăm după ce o să scadă şi ratingul de ţară, o să ne împrumutăm din ce în ce mai scump, lucru pe care mai devreme sau mai târziu o să-l resimtă cetăţenii”, scrie Digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Daniel Constantin a criticat și Ordonanța 114, dar și modul netransparent în care guvernul actual schimbă legile.

„Am abroga (...) Ordonanţa 114. Nu am fi de acord şi am abroga toate actele care ţin de Fondul Suveran. Fondul Suveran e cel mai mare jaf din istoria României din `89 până în prezent, dacă se va pune în practică. Toate companiile de stat, toate perlele economiei românești, ca să spunem așa, vor intra acolo și vor ieși pe o ușă laterală probabil către exterior, către interese personale și așa mai departe.

Nu poți să vii ordonanțe peste ordonanțe stabilite la partid, în birouri obscure. (...) Toate lucrurile trebuie făcute transparent, în Parlament.”

„Pro România, astăzi, are o şansă uriaşă. Se apropie alegerile europarlamentare şi pe fondul a ceea ce se întâmplă în ţară, cred că avem o ocazie extraordinară să ne clasăm pe primele locuri la alegerile europarlamentare.”