Evenimentul Zilei > Actualitate > Constanța. Interlop arestat pentru amenințări cu moartea pe Facebook
Constanța. Interlop arestat pentru amenințări cu moartea pe Facebook

Constanța. Interlop arestat pentru amenințări cu moartea pe Facebook

Un individ, de 35 de ani, a fost arestat pe 30 de zile pentru că a amenințat cu moartea și cu bătaia, pe facebook, mai multe persoane care erau martore într-un proces în care este judecat pentru ca a tras cu pistolul într-un club din Mamaia. El era arestat în primul dosar insă, în urma găsirii de către polițiști a amenințărilor video pe rețelele de socializare, a primit al doilea mandat de arestare.

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei și, în cursul zilei de astăzi, Judecătoria Constanța a emis pe bărbatului, de 35 de ani, măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit faptul că în luna septembrie 2019, fiind fugit din țară, a amenințat cu moartea și cu acte de agresiune fizică mai multe persoane, în timpul intervenției într-o înregistrare audio-video, efectuată, în direct, pe o rețea de socializare. El se adresa membrilor unui clan rival, celor care în noaptea de 7 iulie 2019 au fost martori la un scandal dintr-un club din Mamaia.

Polițiștii au stabilit atunci că, în urma unui conflict spontan cu o grupare rivală, un individ din lumea interlopă a tras mai multe focuri de armă în plan vertical, provocând panică și spaimă în local. În urma cercetării la fața locului a fost descoperit un tub cartuș. După scandal, individul a fugit din țară, el fiind arestat în lipsă și dat în urmărire generală.

A fost găsit în luna decembrie și în luna ianuarie 2020 a fost extrădat în țară. De atunci era arestat în dosarul penal cu împușcăturile din club. La propunerea polițiștilor, procurorii constănțeni i-au deschis un nou dosar penal, obținând astfel o a doua arestare pentru amenințare cu moartea prin rețelele de socializare.