ASTĂZI se JUDECĂ consimţământul SEXUAL al unei fetiţe de 11 ani cu un bărbat de 28 de ani. ACUZATĂ că a VRUT
Editura Evenimentul si Capital

ASTĂZI se JUDECĂ consimţământul SEXUAL al unei fetiţe de 11 ani cu un bărbat de 28 de ani. ACUZATĂ că a VRUT

Autor: | | 1 Comentarii | 1406 Vizualizari

O fetită de 11 ani poate să consimtă o relaţie sexuală cu un bărbat de 28 de ani? Chestiunea se află în centrul unui proces care se deschide astăzi la Pontoise , înaintea unui viitor proiect de lege care va prevedea o vârstă minimală de consimţire. Povestea dar şi ceea ce se ACUZĂ în acest proces nu poate rămâne indiferent, cazul fiind relatat de presa franceză.

Procesul care va începe la ora 13 la Tribunalul corecţional din Pontoise, va putea fi din nou amânat cum s-a întâmplat în septembrie: apărarea a ridicat pretenţia de nulitate a faptelor, pe când acuzarea vrea să califice chestiunea drept viol, notează afp.com.

Pentru avocatul prezumatei ''victime'' şi a părinţilor săi faptele sunt însă foarte clare: fata s-a lăsat violată nu pentru că a consimţit, ci fiindcă era într-o stare de stupefacţie. ''Chestiunea consimţirii din partea unei fete de 11 ani nici nu trebuie pusă'', afirmă avocatul, care s-a declarat favorabil rezolvării cazului îmbunătăţind legea franceză în materie. Dar parchetul din Pontoise a analizat diferit faptele care s-au produs pe 24 aprilie 2017, când pre-adolescenta a mers cu bărbatul respectiv în apartamentul acestuia din Montmagny (Val- d'Oise) unde a avut loc o relaţie sexuală.

Atunci când părinţii săi au depus plângere pentru viol, descriind o fetiţă paralizată, incapabilă să se apere, anchetatorii au considerat că această relaţie era consimţită şi nicio presiune psihică nu s-a produs asupra minorei. Şi pe aceste raţionamente, parchetul estimând că n-a existat ''nici violenţă, nici ameninţări, nici surpriză'', a decis să cerceteze pe acest tată a doi copii, astăzi de 29 de ani, pentru ''abuz sexual asupra unei minore sub 15 ani'' (5 ani de închisoare) şi nu pentru viol (20 de ani de închisoare).

Carine Diebolt, avocatul, estimează că toate elementele constitutive ale violului sunt clare: în afara penetrării sexuale, ''constrângerea morală'' (care rezultă din diferenţa de vârstă), surpriza, violenţa (''s-a manifestat agresiv în ascensor'', unde ea i-a practicat o felaţie) şi ameninţarea (''el a ameninţat-o că-i distruge reputaţia în oraş dacă vorbeşte''), a mai spus avocatul.

Avocatul apărării afirmă că presupusa vicitmă, are o pubertate precoce şi ''arată mult mai mare decît vârsta sa'' şi că în evaluarea clientului său ''ea avea cam 17 ani''. El consideră că fata minte şi că va veni cu chestiuni bombă în faţa judecătorilor.

În noiembrie, o altă întâmplare a făcut valuri: achitarea unui bărbat de 30 de ani, acuzat de viol asupra unei fetiţe de 11 ani. Guvernul a hotărât atunci să fixeze o vârstă minimă a consimţirii actului sexual, pe care preşedintele Macron şi-ar dori-o fixată la 15 ani.

Proiectul de lege împotriva violenţelor sexiste şi sexuale, este aşteptat în consiliul de miniştri din 7 martie. De aici până acolo, ''o misiune pluridisciplinară'' a fost constituită de ministerul Justiţiei pentru a contribui la dezbatere: grupuri de experţi, printre care jurişti şi medici, va trebui să dea avizul până la 1 martie.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate