Evenimentul Zilei > Politica > Consiliul Naţional al PNL adoptă azi criteriile de integritate ale partidului
Consiliul Naţional al PNL adoptă azi criteriile de integritate ale partidului

Consiliul Naţional al PNL adoptă azi criteriile de integritate ale partidului

Consiliul Național al PNL se întrunește azi, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta criteriile de integritate pentru candidații la alegerile de anul viitor și accelerarea procesului de fuziune a formațiunii.

Se va discuta despre unificarea funcțiilor de secretari generali, deținute în prezent de Marian Petrache și Gheorghe Flutur, sub conducerea lui Ilie Bolojan. De asemenea, se va discuta despre unificarea conducerii organizației PNL București, pentru șefia acestei filiale fiind propus prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu.

În plus, va fi supusă spre validare decizia ca toți candidații PNL la locale să preia conducerea unică în organizația în care candidează, mai puțin la organizațiile județene.

PNL a stabilit, miercurea trecută, zece criterii de integritate pe care trebuie să le respecte cei care doresc să candideze anul viitor la alegeri.

Potrivit decalogului care va fi adoptat prin hotărâre de Consiliul Național, nu pot candida la alegeri cei care sunt urmăriți penal pentru infracțiuni de luare sau dare de mită, iar pentru celelalte fapte de corupție, precum traficul de influență sau abuzul în serviciu, criteriile se aplică în cazul trimiterii în judecată.