Evenimentul ZileiEconomieConsiliul Concurenţei: Romsilva vinde lemn la licitaţii cu un singur cumpărător

Consiliul Concurenţei: Romsilva vinde lemn la licitaţii cu un singur cumpărător

Consiliul Concurenţei: Romsilva vinde lemn la licitaţii cu un singur cumpărător
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că este necesară o legislaţie care să reglementeze nu doar achiziţionarea ci şi vânzarea unor bunuri de către stat.

Astfel, trebuie să se evite încasarea unui preţ prea mic, informează AgerpresÎn context, Chiriţoiu a dat ca exemplu regia Romsilva.

El consideră că este straniu că aceasta poate vinde lemn fără licitaţie sau la licitaţii cu un singur cumpărător. Acesta a răspuns că a observat o problemă de principiu în faptul că Romsilva este şi agent economic, dar are şi atribuţii de autoritate publică. 

''Faptul că Romsilva este şi agent economic şi are şi atribuţii de autoritate publică creează o anumită tensiune, un conflict între cele două obiective. Este straniu cum se comercializează lemnul şi am fost surprinşi cum se poate vinde fără licitaţie. Statul cumpără şi avem o legislaţie privind achiziţiile publice care spune că nu se poate cumpăra fără licitaţie, dar când statul vinde ceva, nu avem o legislaţie. Logic ar fi să fie acelaşi principiu, să fie licitaţie pentru ca statul să nu piardă bani, să nu vândă prea ieftin. Ne-a surprins că se poate vinde lemnul fără licitaţie, prin contract direct şi vedem şi licitaţii când există un singur cumpărător, ceea ce este straniu'', a declarat Chiriţoiu. 


Accesează: