Evenimentul Zilei > Justitie > Consiliera „baronului” pădurilor din Buzău s-a sinucis
Consiliera „baronului” pădurilor din Buzău s-a sinucis

Consiliera „baronului” pădurilor din Buzău s-a sinucis

Luminița Ionescu (57 de ani), consilier în cadrul Prefecturii Buzău, a fost găsită spânzurată, ieri dimineața, în curtea casei sale unde locuia cu mama sa. Nu s-a găsit nici un bilet care să explice decesul. Acesta era și membru în Comisia de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituției Prefectului Județului Buzău.

Femeia ar fi fost audiată în cazul fostului prefect Paul Beganu (foto), în urmă cu câteva săptămâni, fiind solicitată să dea explicații, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Ploiești, în cazul celor peste 5.000 de hectare de teren retrocedate ilegal la Gura Teghii.

În acest dosar, Paul Beganu și un inginer silvic de la Romsilva sunt acuzați că ar primit un milion de euro mită, cei doi fiind, în prezent, arestați preventiv. În același caz, Neculae Toader, judecător de la Pătârlagele, cel care a dat sentința privind împroprietărirea abuzivă ar fi primit o mita 250.000 de euro, potrivit procurorilor, fiind acum sub control judiciar, cercetat pentru o serie de infracțiuni.

În acest dosar ar mai fi vizat și omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, cel care i-a oferit șpaga magistratului de la Pătârlagele. În combinație au mai intrat și câțiva funcţionari din cadrul Romsilva.

Toată această grupare infracțională a urmărit retrocedarea celor cinci mii de hectare de teren forestier, în numele societății Foresta Ardeleana, în comuna buzoiană Gura Teghii.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: