Evenimentul Zilei > Politica > Consilier local în vârstă de 40 de ani, ales preşedinte al UDMR Cluj, în locul lui Mate Andras
Consilier local în vârstă de 40 de ani, ales preşedinte al UDMR Cluj, în locul lui Mate Andras

Consilier local în vârstă de 40 de ani, ales preşedinte al UDMR Cluj, în locul lui Mate Andras

Consilierul local Csoma Botond, în vârstă de 40 de ani, a fost ales, vineri, preşedinte al UDMR Cluj, acesta înlocuindu-l în funcţie pe deputatul Mate Andras - condamnat la închisoare cu suspendare -, noul lider declarând că filiala "nu mai este vie" şi vrea să o "revitalizeze", scrie mediafax.ro.

Csoma a fost ales de Adunarea Generală a UDMR Cluj în funcţia de preşedinte al filialei judeţene cu 204 voturi "pentru" şi 41 "împotrivă", el fiind singurul candidat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Noul preşedinte al UDMR Cluj l-a înlocuit în funcţie pe deputatul Mate Andras, care nu a mai candidat pentru un nou mandat, susţinând că vrea să se ocupe mai intens de activitatea parlamentară, în condiţiile în care este liderul Grupului UDMR din Camera Deputaţilor.

Csoma Botond a declarat că a decis să candideze după ce a constatat "o izolare a filialei" faţă de alegătorii maghiari.

"Doresc să revitalizez filiala judeţeană a UDMR Cluj, am constatat în ultima vreme că organizaţia s-a cam izolat atât faţă de alegători, cât şi faţă de intelectuali, oameni de afaceri sau simpli angajaţi. Am simţit că am început să nu înţelegem anumite fenomene care au loc în societate. Am simţit că filiala nu mai este vie şi că, dacă vom continua în acest fel, vom avea probleme serioase anul viitor, când avem atât alegeri locale, cât şi parlamentare. Cred că trebuie să avem o altă abordare, să nu mai fim aroganţi, trebuie să credibilizăm activitatea noastră", a spus noul lider al UDMR Cluj.

Csoma Botond are 40 de ani şi este consilier local în cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca din anul 2006, fiind liderul grupului de aleşi ai UDMR.

La Adunarea Generală a UDMR Cluj au participat, ca invitaţi, printre alţii, preşedintele executiv al Uniunii, Kovacs Peter, şi reprezentanţi ai PSD Cluj.

În februarie, deputatul Mate Andras Levente a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare, el fiind găsit vinovat de judecătorii instanţei supreme că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, iar aceasta a obţinut astfel venituri de 5.508 lei.