Evenimentul Zilei > Politica > Congresul PSD se desfășoară după program. Teodorovici a pierdut la Tribunal
Congresul PSD se desfășoară după program. Teodorovici a pierdut la Tribunal

Congresul PSD se desfășoară după program. Teodorovici a pierdut la Tribunal

Congresul extraordinar al PSD se va desfășura la data la care a fost programat, pe 22 august, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea depusă de Eugen Teodorovici prin care solicita amânarea desfăşurării acestuia.

Senatorul Eugen Teodorovici care și-a depus candidatura pentru președinția PSD, a introdus pe rolul tribunalului o ordonanţă preşedinţială, prin care a cerut amânarea congresului. Dacă instanța s-ar fi pronunțat în favoarea solicitării, congresul ar fi fost amânat până la judecarea procesului în care același Teodorovici a contestat actuala conducerea interimară a partidului.

Astfel, Eugen Teodorovici a adresat Tribunalului Bucureşti o cerere în care solicita „amânarea lucrărilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, convocat pentru data de 22 august 2020, până la judecarea acţiunii civile ce se află pe rolul Tribunalului Bucureşti – secţia IV civilă, înregistrată sub nr. 21113/3/2020 din data de 20.08.2020”

Într-un document postat pe Facebook, senatorul PSD a arătat că sunt întrunite condițiile pentru ca această ordonanță președințială să fie admisă, iar congresul amânat.

„Apreciez că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru promovarea acţiunii în procedura ordonanţei preşedinţiale”, se arăta în documentul postat de Teodorovici.

Într-un alt proces deschis de Eugen Teodorovici, tot la Tribunalul Bucureşti, fostul ministru de Finanţe susţine că este singurul reprezentant ales legal şi statutar în congresul PSD din 29 iunie 2019. De asemenea, el cere magistraţilor să constate caracterul nelegal al deciziilor emise după data de 29 iunie 2019 de către conducerea „ilegală” a PSD, coordonată de Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu.

Acest dosar nu a primit termen de judecată, de unde și dorința senatorului de a amâna lucrările congresului PSD.

Eugen Teodorovici nu recunoaște actuala conducere interimară a PSD și afirmă că el este cel care ar trebui să se afle la conducerea formațiunii deoarece a fost ales președinte executive la ultimul congres care s-a desfășurat în vara lui 2019 și nu a demisionat din funcție.

Cu toate acestea, chiar dacă nu-i recunoaște legalitatea actualei conduceri și nici a acțiunilor întreprinse de aceasta, Eugen Teodorovici și-a depus candidatura la președinția partidului, împotriva lui Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar.

Marcel Ciolacu a cerut Comitetului Executiv să îi permită lui Teodorovici să candideze pentru funcția de președinte al PSD, chiar dacă comisia de validare a candidaturilor a prezentat un document în care se arată că dosarul de candidatură al senatorului este incomplet.