„Începând cu luna mai, ca europarlamentar în Comisia de Comerț Internațional a Parlamentului European, în parteneriat media cu Revista Capital, am organizat o campanie națională de consultare a industriei românești pentru a identifica interesele României în negocierea Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) ”, a mai spus Sorin Moisă.

Prezent la eveniment, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat că „TTIP este cel mai ambițios proiect. Prin acest parteneriat vrem să dăm un impuls dezvoltării economiilor din aceste țări. Suntem conștienți că negocierile TTIP sunt importante pentru domenii precum IT, farmaceutic etc”.

În același timp, parteneriatul trebuie să vină cu niște condiții acceptabile, a atras atenția ministrul de Externe.

„Concluzia este că trebuie să lucrăm împreună pentru a ne dezvolta industriile. Ar trebui să existe mai multă prosperitate pe ambele continente. Totodată TTIP reprezintă o investiție crucială pentru joburi, de aceea guvernul României sprijină acest parteneriat. TTIP reprezintă două economii mari care pot crea un precedent. Reprezintă o oportunitate atât pentru piața din România, cât și pentru cea din America”, a mai spus Aurescu.