Evenimentul Zilei > Actualitate > Condamnat penal, șef de Departament la Drumuri
Condamnat penal, șef de Departament la Drumuri

Condamnat penal, șef de Departament la Drumuri

Un arădean condamnat penal pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de migranți și cercetat pentru complicitate la fals, a fost promovat șef la Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara.

La finalul lunii august,  Mircea Andrei Lucaciu a fost promovat în funcţia de şef al Departamentului de Venituri din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara. El a fost coleg, în cadrul PSD Arad, cu actualul șef al instituției, Cristian Ispravnic.

Conform fișei postului, noul șef are atribuții de coordonator al activităţii de cântărire şi verificare a autocamioanelor la frontierele din trei județe din vestul României: Arad, Timiş și Caraş-Severin.

Mircea Andrei Lucaciu a fost condamnat penal, cu suspendare. Conform unei decizii definitive a Curţii de Apel Cluj din 20 iunie 2013, citată de DeBanat.ro, ”a fost condamnat inculpatul Lucaciu Mircea A., fiul lui I. și Catița, născut la data de… în Nădlac, jud. Arad, cetățean român, studii superioare, căsătorit, un copil

minor, stagiu militar satisfăcut, controlor de trafic la CNADNR Nădlac, domiciliat în orașul Nădlac, str. I. Slavici, nr. 81, jud. Arad, fără antecedente penale, pentru comiterea infracțiunii de constituire în grup infracțional organizat prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003 rap. la art. 323 alin.1 C.p. cu aplic. art. 74 lit.a

C.p. rap. la art. 76 lit.c C.p. la pedeapsa de 10 luni închisoare. A fost condamnat același inculpat pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți prev. de art.71 alin.1 din OUG 105/2001 aprobată prin Legea 243/2002, modif. prin Legea 39/2003 cu aplic art. 41 alin.2 C.p., art. 74 lit.a C.p. rap. la art. 76 lit.d C.p. la pedeapsa de 10 luni închisoare.

A fost condamnat același inculpat pentru comiterea infracțiunii prev. de art. 2 alin.1 din OUG 112/2001 aprobată prin Legea nr. 252/2002 cu aplic. art. 74 lit.a C.p. rap. la art. 76 lit.d C.p. la pedeapsa de 10 luni închisoare. S-a constatat că faptele au fost comise în concurs real prev. de art.33 lit.a C.p. astfel că în temeiul art. 34 lit.b C.p. s-au contopit pedepsele în pedeapsa cea mai grea de 10 luni închisoare”.

De asemenea, Lucaciu a fost cercetat și într-un alt dosar, de complicitate la fals, dar a scăpat de acesta prin împlinirea termenului de prescripţie.