Evenimentul Zilei > Politica > CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea provoacă TENSIUNI APRINSE în PSD: ”Papagalule. Ce morții mă-tii vrei?”
CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea provoacă TENSIUNI APRINSE în PSD: ”Papagalule. Ce morții mă-tii vrei?”

CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea provoacă TENSIUNI APRINSE în PSD: ”Papagalule. Ce morții mă-tii vrei?”

Condamnarea lui Liviu Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul" a provocat tensiuni aprinse în PSD. Confruntarea dintre Valeriu Zgonea, supărat că liderul PSD nu vrea să se retragă din funcţie după decizia judecătorilor, şi susţinătorii lui Dragnea a fost aproape de o bătaie. Însă situaţia era încordată încă de când social-democraţii aşteptau decizia ÎCCJ.

Potrivit DCNews.ro,  până la sosirea lui Dragnea în sediu, s-a hotârât ca cel care să iasă cu o declaraţie în faţa presei să fie secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. Imediat după anunţarea deciziei celor cinci judecători de la Instanţa Supremă, Codrin Ştefănescu a oferit primele declaraţii jurnaliştilor aflaţi în faţa sediului central al PSD.

După ce Liviu Dragnea a ajuns la PSD, Codrin Ştefănescu i-ar fi spus acestuia că toată lumea a votat ca el să rămână în fruntea partidului, inclusiv organizaţiile judeţene. Declaraţia lui Ştefănescu l-ar fi înfuriat pe Radu Moldovan, președintele organizației Bistrița-Năsăud, care, potrivit aceleiaşi surse, ar fi spus: “Cine ești tu să vorbești în numele nostru? Poate avem altă opinie. De ce ai ieșit să vorbești cu presa?”  Secretarul general adjunct îi i-a răspuns tăios: “Da de ce n-ai ieșit tu, papagalule!”.  Conflictul nu s-a încheiat aici. Surse citate de DCNews susţin că s-a ajuns chiar la înjurături.

Se pare că cel care a calmat spiritele a fost Valeriu Zgonea, însă tot el a lansat un atac direct la adresa preşedintelui PSD, spunând că dacă nu demisionează, atunci va pleca el. Poziția sa a dus la o erupție de critici din sală. Olguța Vasilescu declarat: “Eu cer schimbări la nivel de vârf, adică să retragem sprijinul lui Zgonea ca președinte al Camerei, că oricum ne-am săturat de el, parcă ar fi din altă echipă, face permanent declarații împotriva partidului”. În acest timp, Victor Ponta a transmis într-un mesaj pe Facebook lui Liviu Dragnea că nu trebuie să lase partidul ”Ofițerilor acoperiți sau descoperiți”.

În scurt timp, Zgonea a părăsit sala, continuând ameninţările că demisionează. Schimbul de replici continuă. "Pleacă sănătos, drum bun și Doamne ajută", îi strigă Ștefănescu. ŢUn partid penal, nu avem moralitate", replică Zgonea. 

Poziţia PSD a fost una clară: să-l sprijine în continuare pe Liviu Dragnea. După o discuţie cu liderul PSD, Valeriu Zgonea a părăsit sediul prin spate, urmat de jurnalişti. Întrebat ce se întâmplă, el a răspuns că decizia nu este a partidului, sugerând astfel că Liviu Dragnea nu s-a consultat cu liderii PSD înainte să anunţe public că nu demisionează, ci doar le-ar fi comunicat acestora ce a hotărât singur. Întrebat dacă demisionează din partid, preşedintele executiv al PSD a precizat că se gândeşte până luni. Apoi, Valeriu Zgonea a refuzat să comenteze mesajul de pe Facebook al lui Victor Ponta, în care fostul premier vorbea despre „ofiţerii acoperiţi sau descoperiţi care vor să preia” partidul.

Întrebat ce i-a spus lui Valeriu Zgonea atunci când acesta a anunţat că se gândeşte să demisioneze, preşedintele PSD a afirmat că i-a explicat acestuia motivele pentru care a luat dezia să rămână în funcţie.

„Eu i-am spus ce mi-am spus şi mie în aceste zile, pentru că nu-s copil… Sau nu am fost copil ca să am speranţe deşarte pentru ziua de astăzi. Ceea ce mi-am spus şi mie, şi anume: dincolo de interesul personal, dincolo de planul personal, avem toţi o datorie uriaşă faţă de acest partid. Toţi trebuie să ne gândim că dincolo de umorile personale, de interesele personale, ţara asta are nevoie de PSD”, a spus Liviu Dragnea.