Gianni Alemanno, primar al Romei între 2008 şi 2013, a fost condamnat luni la şase ani de închisoare pentru corupţie în scandalul ''Mafia Capitale'' privind infiltrări mafiote în administraţia capitalei italiene, potrivit agerpres.ro.

"Sunt nevinovat, am spus întotdeauna şi o voi repeta în faţa judecătorilor în apel. Cu siguranţă vom prezenta un recurs (…)'', a reacţionat Alemanno.

Acest proces survine după scandalul ''Mafia Capitale'', care a şocat opinia publică în Italia în 2015. Ancheta a descoperit o reţea vastă, din care făceau parte 46 de persoane, infractori dar şi antreprenori şi politicieni infiltraţi în municipalitatea din Roma.

Şeful reţelei a fost Massimo Carminati, fost militant extremist de dreapta condamnat deja pentru apartenenţă la un grup infracţional din capitală în anii '80.

Potrivit acuzării, principalul lui colaborator era Salvatore Buzzi, şeful unei cooperative sociale care lucra pentru municipalitatea din Roma, mediator între lumea politică şi cea obscură gestionată de Carminati.

Într-un proces separat, cei doi bărbaţi au fost deja condamnaţi în septembrie 2018, Massimo Carminati la 14 ani şi jumătate şi Salvatore Buzzi la 18 ani şi 4 luni.

Fostul primar este acuzat că a favorizat în schimb numirea unui apropiat al lui Buzzi într-o funcţie de conducere a unei societăţi comunale şi că a deblocat plata unor sume datorate cooperativelor lui Buzzi prin intermediul unei alte societăţi deţinute de municipalitatea din Roma.