Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Concursul „cea mai devotată slugă pentru Soros” a înlocuit alegerile europene. Popularii europeni vor ca fondurile europene să se împartă „ca la Videle”, iar șeful pe Europa al ALDE „sparge” ziduri cu capul
Concursul „cea mai devotată slugă pentru Soros” a înlocuit alegerile europene. Popularii europeni vor ca fondurile europene să se împartă „ca la Videle”, iar șeful pe Europa al  ALDE „sparge” ziduri cu capul

Concursul „cea mai devotată slugă pentru Soros” a înlocuit alegerile europene. Popularii europeni vor ca fondurile europene să se împartă „ca la Videle”, iar șeful pe Europa al ALDE „sparge” ziduri cu capul

Stau și mă întreb, cât tupeu pot să aibă partidele astea românești care ne promit că vor trimite în Parlamentul European patrioți și oameni care își iubesc țara, când aliații lor europeni fac eforturi concertate să distrugă suveranitatea națională și popoarele de pe bătrânul continent? N-am să mă mai ocup astăzi de olandezul Frans Timmermans.

În tot Occidentul, partidele socialiste sunt în pragul desființării. Doar nostalgicii lui Mao și mStalin le mai votează, restul electoratului se ferește de ele ca de râie.

Nu că reprezentanții Partidului Popular European ar avea mai multă demnitate. După ce l-au suspendat pe Orban, ca să-i facă pe plac lui Soros, ayatollahul progresiștilor din întreaga lume, Mandred Weber, candidat al forțelor așa-zis de dreapta la șefia Comisiei Europene, vine cu o propunere ca de la Videle. Ați citit bine și nu e nicio glumă. Numai pe la noi s-a mai pomenit ca banii de la buget se acordă în funcție de simpatiile politice.

Ascultați ce a declarant această lumină a continentului european ziarului german Die Welt: ”Partidele europene al căror țel este să distrugă Uniunea Europeană, cum ar fi extremiștii de dreapta ai lui Le Pen sau chiar o mare parte din AfD, ar trebui să nu mai primească în viitor bani de la Uniunea Europeană”. Probabil că domnul Weber funcționează ca un tonomat, bagi teancul, îi vin ideile. N-am auzit însă ca banii pentru partidele politice din Europa să vină nici de la mama domniei sale, nici de la patronul său spiritual- Soros, ca să ne gândim că domnul Weber îi poate împărți după bunul plac. Cert, o parte din bani, că vrea sau nu Webwr, vine de la numeroșii votanți ai partidelor pe care nu le suportă. Cu alte cuvinte, birocrații de la Bruxelles nu sunt stăpânii noștri, ci taman invers.

Explicațiile acestui Junker II pentru propunerea sa sunt de-a dreptul deconcertante, dovadă că n-a înțeles nimic din politică. „Nu există nicio instituție de pe lumea aceasta care să fie atât de naivă încât să-și finanțeze oponenții. Aceste fracțiuni anti-UE folosesc banii contribuabililor europeni pentru a finanța campanii electorale, acțiuni și afișe al căror scop este abolirea Uniunii Europene”. Aveți doar în parte dreptate, domnule Weber, sunt într-adevăr banii contribuabililor europeni, nu ai clicii de paraziți pe care o reprezentați. În ceea ce-i privește pe naționaliști, populiști și eurosceptici, vă înșelați însă. aceștia nu vor să distrugă Uniunea Europeană, ci doar să o elibereze de amicii dumneavoastră.

Dar Weber și Partidul Popular European, Timmermans și socialiștii nu sunt singurele marionete care au transformat alegerile din mai în concursul „cea mai bună slugă pentru Soros”. Din urmă vine tare Guy Verhofstadt, candidatul ALDE (și a lui alde Tăriceanu, cu alte cuvinte). Acest candidat al liberalilor și democraților la șefia Comisiei Europene a pus recent pe piață un clip electoral extrem de bizar, în care sparge ziduri cu capul. Din păcate, e numai o animație (ușor jenantă, după părerea mea). Dar ce mai contează că oamenii care i-au făcut clipul și-au bătut joc, la câți bani a băgat contribuabilul european în acest politician. De altfel, întreg crezul politic al acestui liberal pare să se rezume la câteva cuvinte- „Europa nu este problema, ci soluția”. Acum, fiecare înțelege ce vrea. Eu aș înclina totuși să cred că Verhofstadt ar trebui să iasă din dulap, cum se spunea în anumite cercuri prin anii 80.
 

Cât îi privește pe marii noștri politicieni și susținătorii lor intelectuali, eu zic că ar trebui să le crape obrazul de rușine. Om fi noi niște țărani de la Dunăre, nedeprinsi cu democrația, dar cu asemenea caricaturi chiar nu putem vota.