„Société générale”, cel de al treile mare grup bancar din Franţa,  va desființa 530 de posturi, începând din acest an şi până în 2023.

Cotidianul francez LeParisien anunță  că acest plan de restructurare a fost comunicat  sindicatelor din băncile franceze. 170 dintre aceste posturi vor fi  desființate la sediul central al grupului bancar și alte 360 de posturi vor dispărea din domeniul activităților conexe, adică în ceea ce privește gestionarea activităților administrative ale filialelor, concret, prelucrarea dosarelor de prețuri, ori a celor legate de succesiuni. Conform unei surse interne din sistemul bancar, desființarea posturilor nu va lua forma unei despărțiri brutale.

Acest nou plan se adaugă planuriloranterioare de reducere  a costurilor. Între 2015  și 2020 Societe Generale va reduce circa 3450 de posturi în Franța, unde, deja a și închis circa 500 de agenții. În 2018, una dintre filiale locale a semnat acorduri de plecare a angajaților prin intermediul unor contracte colective care au ușurat aplicarea procedurilor prevăzute de Codul muncii.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiar-bancare având  154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelorpe care le deține. Dar, deocamdată, nu este prea clar cum vor influența restructurările din Franța, activitatea derulate de acest concern bancar în țara noastră.