Evenimentul Zilei > Social > Concediere-şoc la vârful Medicinei-Legale! Dr. Ligia Barbarii: „O să mă adresez în justiție” 
Concediere-şoc la vârful Medicinei-Legale! Dr. Ligia Barbarii: „O să mă adresez în justiție” 

Concediere-şoc la vârful Medicinei-Legale! Dr. Ligia Barbarii: „O să mă adresez în justiție” 

Ligia Barbarii, șefa Laboratorului de Genetică de la Institutul de Medicină Legală, a fost anunțată de conducerea institutului că i-a încetat contractul de muncă.

Şefa laboratorului de Genetică a INML Mina Minovici, cea care a lucrat la identificarea profilului ADN al Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu și care a criticat lipsa autopsiilor la decedații COVID, a fost dată afară de directorul Cristian Curcă.

Doctorul Ligia Barbarii, „un reper al geneticii din România și din Europa de Est”, cum este caracterizată de colegi, a fost anunțată de conducerea institutului că i-a încetat contractul de muncă.

„A fost pur și simplu dată afară de directorul general Cristian Curcă pentru că nu i se supune acestuia”, a declarat pentru Libertatea unul dintre specialiștii INML, sub protecția anonimatului. Sursa a adăugat că „nimeni nu poate să înțeleagă cum de s-a ajuns la o asemenea măsură extremă”.

Interviul cu Dr. Ligia Barbarii, medic primar de medicină legală, șef al Laboratorului de Genetică din cadrul Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București a pus pe jar lumea medicinei din România.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE