Complicii lui Dragnea au fraudat referendumul pentru un suc şi o bere

Complicii lui Dragnea au fraudat referendumul pentru un suc şi o bere

Doi dintre membrii unei secţii de votare au declarat judecătorilor Curţii Supreme cum a fost plănuită fraudarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Ei au povestit că liderii i-au asigurat că nu vor păţi nimic, deoarece "toată lumea este PSD-istă".

Declaraţii surprinzătoare în dosarul "Referendumului fraudat", în care sunt trimişi în judecată vicepremierul Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane. Doi membri ai secţiei de votare 105 din comuna Bistriţa- Nouă (Olt) au explicat, ieri, la Curtea Supremă cum au înmulţit din pix votanţii pe lista suplimentară. Dragnea nu s-a prezentat la proces. Şedinţa de taină Simona şi Marius Preduţ au recunoscut, în urmă cu o lună, fraudele electorale şi au primit condamnări de câte un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. În acest dosar, ei au dat declaraţiile în calitate de martori. Marius a explicat că frauda a fost pusă la cale într-o sală de sport din localitatea Piatra- Olt, unde erau mai mulţi lideri USL locali, printre care primarul, viceprimarul şi consilierul PSD, Constantin Diţă (trimis în judecată în acest dosar). "Au fost prezenţi toţi preşedinţii secţiilor de votare. Am primit instrucţiuni, spunându-ne că cei care sunt în străinatate să fie trecuţi pe listele suplimentare. Ne-au spus că nu ni se va întâmpla nimic, pentru că toată lumea de sus este a PSD-ului", a povestit Marius. După întâlnire, edilii oraşului i-au invitat pe toţi la un bar de lângă primărie, unde i-au servit cu suc şi cu bere. "Invitaţia a fost făcută de domnul vice şi domnul primar şi tot ei sunt cei care au plătit", a completat tânărul. Aceste infomaţii au fost confirmate de Simona. În continuarea declaraţiei, Marius a explicat cum consilierul Diţă le-a adus în ziua votului, pe 29 iulie, o listă în care erau trecute datele unor persoane care erau în străinătate.

  • ”DOSARUL REFERENDUMUL FRAUDAT”. Inculpat în dosar: ”Ne-au spus că nu ni se va întâmpla nimic, pentru că toată lumea de sus este a PSD-ului”. PROCESUL ZILEI

Prea multe voturi Încă o dată, el a primit asigurări de la Diţă să stea liniştit pentru că "toată lumea este pesedistă şi nu vom păţi nimic". Atunci când urna mobilă a fost solicitată, Marius băga voturile în urnă, iar Simona completa listele suplimentare şi semna în locul "votanţilor". "La finalul zilei s-a constatat că voturile din urnă sunt mai multe decat persoanele care au votat. Eu am dedus că doamna preşedinte de secţie a luat această decizie, ca cineva să semneze în numele unor persoane, pentru a se realiza o egalitate semnături-voturi", a spus Simona. Marius a explicat că a făcut acest lucru "crezând că îi va fi bine". "Nu voiam să intru în politică, voiam doar să mă bag în seamă. E satul mic, aveam nevoie de o adeverinţă ceva, aşa m-am făcut cunoscut de cei de la primărie", a completat tânărul.

  • STENOGRAME din dosarul ”REFERENDUM FRAUDAT”. Dragnea: „Organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe! Aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria”

În excursie la Curtea Supremă Alţi 30 de oameni din satul Bistriţa Nouă, de lângă Piatra-Olt, au fost audiaţi ieri la Curtea Supremă. Ei au povestit judecătorilor că, pentru deplasarea la Bucureşti, primarul localităţii le-a închiriat microbuze. Martorii au spus că ei nu au votat la referendum şi că nu-şi pot explica cine le-a falsificat semnăturile pe listele suplimentare. Majoritatea erau oameni bătrâni, sau persoane care nici măcar nu se aflau în ţară în momentul votului. Septuagenara Elena Dobeanu a explicat că nu a votat nici ea, nici copiii săi, Maria şi Ionuţ Dobeanu. "Am observat pe listele electorale aceeaşi semnătură - şi pe numele meu, şi pe ale copiilor. Când mi-au fost prezentate listele electorale am observat că şi vecinii mei, Paul şi Cristina Dumbravă, au votat. Ei sunt plecaţi de mai mulţi ani în străinătate. Aceeaşi semnatură era şi în dreptul numelui meu", a spus bătrâna. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Liviu Dragnea a fost trimis în judecată ÎN DOSARUL REFERENDUMULUI. El este acuzat că a creat un sistem naţional de furt electoral
  • REFERENDUM FRAUDAT. SMS-urile penale ale lui Dragnea: „Premierul Ungariei a cerut maghiarilor din România să nu voteze ca să nu valideze referendumul. Vreţi ca peste români să decidă Ungaria? Veniţi la vot!”
  • REFERENDUM FRAUDAT. Membru din Secţia de votare: „El atunci seara, când a intrat în secţie, ţie câţi bani ţi-a dat în secţie? În primărie?”
  • STENOGRAME REFERENDUMUL FRAUDAT. Deputatul PNL, Marin Almăjanu: „La PECO au dat bani alaltăieri, câte 500 de mii să nu vină la vot!”
  • REFERENDUM FRAUDAT. Infailibilul sistem informatic al PSD i-a venit de hac lui Liviu Dragnea. VEZI MESAJELE CARE ÎL INCRIMINEAZĂ! "Interveniți exact unde trebuie!"