Evenimentul Zilei > Economie > Complexul Energetic Oltenia, la un pas de închidere! Coronavirusul a făcut ravagii
Complexul Energetic Oltenia, la un pas de  închidere! Coronavirusul a făcut ravagii

Complexul Energetic Oltenia, la un pas de închidere! Coronavirusul a făcut ravagii

Complexul Energetic Oltenia avertizează că activitatea companiei ar putea fi blocată din cauza COVID-19, informează Rador.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia avertizează că activitatea companiei ar putea fi blocată din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus. Angajații Complexului Energetic pot fi sancționați dacă nu respectă măsurile impuse de administrație.

Aproape 60 de cazuri s-au înregistrat până acum în rândul minerilor și energeticienilor gorjeni din cauza noului coronavirus. Dacă numărul celor depistați pozitiv va crește, activitatea din unele puncte de lucru poate fi blocată prin reducerea salariaților activi.

Reprezentanții companiei fac un apel către angajați pentru a respecta măsurile impuse. În acest moment toți salariații trebuie să poarte mască de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport, să își dezinfecteze frecvent mâinile și să accepte termometrizarea la intrarea în sedii.

Pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, CE Oltenia va achiziționa în perioada următoare 242.000 de măști faciale.

Mina Lupeni, nefuncțională din cauza inundațiilor

Inundațiile fără precedent de luna trecută au afectat grav și Complexul Energetic Hunedoara, fiind pentru prima dată când o exploatare minieră a fost inundată de la suprafață. Apele Jiului de vest au pătruns la 300 de m în subteran prin puțul Sud al minei Lupeni şi de 32 de zile se lucrează fără întrerupere pentru îndepărtarea cantității uriașe de apă care a pătruns în abataje.
Potrivit administrației, pagubele provocate de calamități constau nu doar în utilajele distruse, în valoare de peste 7 milioane de lei, ci și în faptul că a fost blocată complet producția de cărbune la Lupeni, cu consecințe pentru întreg complexul.
De altfel, minimul istoric al producției de huilă înregistrat în ultima lună a afectat și Termocentrala Mintia, care a fost oprită de două ori din lipsa combustibilului, iar reluarea activității la Mina Lupeni ar putea fi luată în calcul abia peste o săptămână, în cel mai bun caz.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: