Evenimentul Zilei > Economie > Complexul Energetic Hunedoara a reintrat în insolvență
Complexul Energetic Hunedoara a reintrat în insolvență

Complexul Energetic Hunedoara a reintrat în insolvență

Tribunalul Hunedoara a decis astăzi reintrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și a numit același administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova, au declarat, pentru Agerpres, surse din sectorul energetic.

CEH intrase în insolvență pe 7 ianuarie, însă Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 3 mai, apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petroșani împotriva sentinței de intrare în insolvență, aceasta fiind anulată și cauza trimisă spre rejudecare la instanța de fond.

În prima perioadă de insolvență, judecătorul sindic numise tot firma GMC drept administrator judiciar, deși Ministerul Energiei propusese casa de insolvență Euro Insol.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanțelor Publice. Oficialii Ministerului Energiei au prezentat, în aprilie, planul de restructurare a CE Hunedoara, care va fi prezentat Comisiei Europene în vederea aprobării unor ajutoare de stat.