Evenimentul Zilei > Monden > Comoara din dulapul bunicii. Ce au descoperit doi puști de 10 ani
Comoara din dulapul bunicii. Ce au descoperit doi puști de 10 ani

Comoara din dulapul bunicii. Ce au descoperit doi puști de 10 ani

Doi puști parizieni au făcut o descoperire surprinzătoare în casa bunicilor, dintr-un oraș de provincie, unde s-au mutat, împreună cu părinții, din cauza pandemiei de coronavirus. La fel ca în cărțile de aventuri, aceștia au dat peste o adevărată comoară în timp ce se jucau.

Cei doi băieți, în vârstă de aproximativ 10 ani, se jucau în grădină și au vrut să construiască un cort improvizat, cerându-I ajutorul tatălui lor. Acesta, un om de afaceri, i-a trimis în camera bunicii, decedate, să caute niște cearșafuri în dulap.

Odată cu cearșafurile, din dulap au căzut și două obiecte grele, de culoare galbenă. Băieții le-au pus înapoi, luând doar ceea ce aveau nevoie, însă i-au povestit tatălui despre descoperire. Inițial, acesta a crezut că ar fi suporturi pentru cuțite.

Mai apoi, după ce a solicitat ajutorul unei case locale de licitație, Rouillac, care să verifice obiectele, nu mică i-a fost mirarea când a aflat că este vorba de două lingouri de aur (foto rouillac.com), de câte un kilogram fiecare. Ulterior, au fost descoperite și chitanțele de achiziție care au dovedit că bătrâna cumpărase aurul în 1967.

Lingourile au fost estimate la 40.000 de euro fiecare și au fost scoase la vânzare pe site-ul licitatorului.