Evenimentul Zilei > Actualitate > COMOARA DACICĂ GIGANTICĂ a ajuns pe masa Guvernului. Este DESCOPERIREA MILENIULUI în România. Breaking news!
COMOARA DACICĂ GIGANTICĂ a ajuns pe masa Guvernului. Este DESCOPERIREA MILENIULUI în România. Breaking news!

COMOARA DACICĂ GIGANTICĂ a ajuns pe masa Guvernului. Este DESCOPERIREA MILENIULUI în România. Breaking news!

Noi dezvăluiri halucinate ale arheologilor relevă faptul că sub Sarmizegetusa, dar și sub alte cetăți dacice, se găsește un ansamblu arhitectural gigant, care are mai multe nuclee.

Dezvăluirile ies la iveală, în urma unui studiu complex, realizat cu ajutorul unor aparate de detectare a zidurilor și a obiectelor îngropate, precizează Banatulazi.ro.

Ansamblul arhitectonic militaro-civil, care este dispus pe mai multe nuclee s-ar întinde pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați și este bogat în aur. Construcția ar aparține civilizației dacice și predacice.

Orașul subteran impunător, care ar concura cu mărimea Bucureștiului, găzduiește mai multe incinte sacre, sanctuare realizate în andezit și cetăți din blocuri de calcar care sunt îmbinate perfect, după tehnici necunoscute.

Construcția ar mai avea și rezerve de aur și argint, iar de la nivelul incintelor au fost construite mai multe tuneluri care duc către munții din apropiere, dintre care unul ajunge la sanctuarele cetății Sarmizegetusa.

„La început, ne-am întrebat cum a fost posibil ca timp de cinci ani dacii să poată ţine piept asaltului unei armate uriaşe, bine înzestrate, cum era cea a romanilor. Răspunsul l-am găsit la faţa locului: folosirea eficientă a terenului printr-un complex militaro-civil. Dacii au construit, în primul rând, la poalele muntelui, în nord şi vest, un zid de apărare foarte lung, deoarece sistemul era cel mai vulnerabil în acea direcţie. Fiecare terasă, cu lăţimi diferite, era apărată de ziduri. Pe culmi au fost construite una sau mai multe cetăţi fortificate, de diferite dimensiuni. S-a mers până acolo încât fiecare cvartal al unei aglomeraţii urbane mai mari era la rândul lui apărat de un zid propriu. Totul pe o suprafaţă de aproximativ 200 de kilometri pătraţi. Întreaga zonă este acoperită de un păienjeniş de drumuri antice construite foarte interesant”, a declarat unul dintre arheologi pentru Antena Satelor.

Planurile aceastei adevărate comoare, despre care arheologii nu dau prea multe detalii, au fost trimise într-un la Ministerului Culturii şi Cultelor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.