Comisie de analiză la Ministerul Economiei, după accidentul de la Fukushima

Comisie de analiză la Ministerul Economiei, după accidentul de la Fukushima

Ministerul Economiei a decis constituirea unei comisii de analiză a capacităţii de reacţie a CNE Cernavodă, în cazul evenimentelor impredictibile majore, ca reacţie la catastrofa din Japonia.

"Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a urmărit cu atenţie catastrofa naturală din Japonia şi, mai ales, efectele acesteia asupra centralei nucleare de la Fukushima", a transmis, într-un comunicat, instituţia. Comisia va prezenta, în termen de 30 zile de la data emiterii ordinului, un raport privind concluziile constatate. Comisii peste comisii și Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a aprobat ieri constituirea unei Comisii de evaluare şi analiză a riscului nuclear la nivelul judeţului Constanţa, din care fac parte parlamentari, consilieri judeţeni şi primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea.

"Membrii comisiei vor evalua şi analiza riscul nuclear, propunând măsuri legislative care să ducă la minimizarea efectelor în caz de accident sau incident nuclear şi vor stabili un plan de salvare în situaţii de risc", susţine Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa.

Constantinescu a acuzat conducerea Nuclearelectrica, spunând că nu dispune de niciun plan de evacuare a populaţiei în caz de urgenţă nucleară. Și reprezentanții opoziției partidului de la guvernare au anunțat recent că vor cere o comisie de anchetă parlamentară privind siguranţa nucleară în România.

Ne puteți urmări și pe Google News