Comisarul Corrado Cattani, în "inspecţie" la "Evenimentul zilei"

Comisarul Corrado Cattani, în "inspecţie" la "Evenimentul zilei"

Regizorul şi actorul italian devenit celebru pentru rolul din serialul "Caracatiţa" se află în România pentru o nouă colaborare cinematografică cu Bobby Păunescu.

Michele Placido, actorul şi regizorul italian care în anii '80 a devenit celebru în toată lumea datorită rolului comisarului Corrado Cattani, din serialul "Caracatiţa" ("La Piovra"), a ajuns ieri în Bucureşti, una dintre primele sale opriri fiind redacţia ziarului "Evenimentul zilei".

Regizorul a venit însoţit de omul de afaceri Bobby Păunescu, (care a debutat în regia de lungmetraj cu filmul "Francesca", prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia din 2009), cu care va colabora pentru un proiect cinematografic despre Italia anilor '60 şi imigraţia italienilor în ţara noastră.

A doua colaborare a celor doi regizori

Ne puteți urmări și pe Google News

Michele Placido, cunoscut publicului român şi din alte roluri celebre, cum ar fi cel din filmul despre judecătorul anti-Mafia Giovanni Falcone, a precizat că a ales să colaboreze cu actorii şi regizorii români pentru că a "remarcat noul val al cinematografiei româneşti".

Acesta se află deja la a doua colaborare cu Bobby Păunescu, după "Vallanzasca - Îngerii răului", lungmetraj prezentat la cea mai recentă ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, în care unul dintre roluri i-a fost distribuit actriţei Monica Bârlădeanu.

În lungmetrajul regizat de Placido şi coprodus de casa de film Mandragora, Bârlădeanu a interpretat rolul Nicolettei - una dintre victimele gangsterului Renato Vallanzasca. Această peliculă vorbeşte despre viaţa unui celebru bandit italian care, pentru crimele şi jafurile comise, a primit patru condamnări pe viaţă plus 206 ani de închisoare. Alegerea făcută de Placido a stârnit furia victimelor lui Vallanzasca.

În replică, regizorul a explicat că "filmul nu este menit să judece, ci prezintă o poveste aşa cum a fost ea". Rolul Monicăi Bârlădeanu, inspirat din realitate, este acela al unei fete răpite de banda de hoţi, pentru care se cere răscumpărare.

Noul proiect în care vor fi implicaţi Bobby Păunescu şi Michele Placido o include, din nou, pe Monica Bârlădeanu, căreia îi va fi distribuit unul dintre rolurile principale. Placido a remarcat-o pe Monica Bârlădeanu în filmul "Francesca", prezentat în 2008 la Festivalul de Film de la Veneţia, peliculă produsă şi regizată de Bobby Păunescu.

Distribuitorul filmului în Italia, societatea Fandango, a fost dată în judecată de deputata Alessandra Mussolini, nepoata dictatorului. Aceasta a cerut modificarea unei scene în care i se aduceau injurii, însă verdictul Tribunalului Civil din Roma a fost în favoarea realizatorilor, iar "Francesca" s-a difuzat în cinematografe în varianta originală.

Corrado Cattani, între ecran şi realitate

Primul succes al lui Placido a venit odată cu rolul soldatului Paolo Passeri în "Marcia trionfale" (1976). Doi ani mai târziu, el a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Berlin, pentru rolul din melodrama "Ernesto".

Anul 1983 este cel care marchează pentru Placido începutul celebrităţii pe plan mondial, odată cu interpretarea magistrală a comisarului Corrado Cattani din serialul "Caracatiţa" ("La Piovra"). O coincidenţă interesantă este faptul că a devenit atât de cunoscut cu un rol de comisar de poliţie, în tinereţe el chiar lucrând în poliţia italiană, meserie la care a renunţat pentru a se dedica actoriei. Premiu pentru carieră

Pe lângă rolurile din filmele în care Michele Placido şi-a pus amprenta, acesta are la activ şi zece filme în calitate de regizor.

Astfel, "comisatul Cattani" va primi în cadrul Galei celebrităţilor româno-italiene, care se va desfăşura la sfârşitul lunii octombrie la Accademia di Romania din Roma, "Premiuldeexcelenţăpentru întreaga carieră", acesta fiind unul dintre cei mai iubiţi actori italieni în România.

Gala Celebrităţilor este realizată de Professional Celebrity cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi a Accademia di Romania din Roma, pentru a promova imaginei României în Italia, iar în cadrul ei vor fi premiaţi oameni de succes care au sprijinit relaţia României în Italia, iar realizatorii şi prezentatorii galei vor fi prof. Mihaela Şerban şi Cristian Ţopescu.

"Este un film despre imigraţia italiană în România." MICHELE PLACIDO, regizor şi actor