Așteptând votul final de pe 21 aprilie, reputația lui Zelenskiy ca fiind „unul dintre cei mai populari comedianți din Ucraina” a provocat entuziasm în toată lumea. Dar cine este el? Și ce fel de comedie face?

În serialul de televiziune Slujitorul Poporului, personajul lui Zelenskiy, un profesor nuit Vasiliy Petrovych Goloborodko, devine accidental președinte cînd un videoclip despre el vorbind despre politică ajunge pe internet. Și, la fel ca personajul din serie, Zeleskiy se întâmplă să fie capabil, carismatic și cu priză la public.

Site-ul Studioului Kvartal 95, al cărui membru fondator este Zelenskiy, menționează că „vocea lui sexy” face „femeile să înnebunească”. 

Într-un videoclip de săptămâna aceasta, candidatul la prezidențiale vorbeste cu seriozitate despre dragostea pentru familia sa și despre modul în care prețuiește fiecare moment cu soția sa. 

La conferința de presă de după aflarea rezultatelor turului 1, el a declarat că nu îi pasă politica, ci oamenii, conform The Guardian.

În ciuda îndoielilor criticilor săi cu privire la programul său vag şi capacitatea sa de a guverna o ţară aflată în război şi în centrul unor tensiuni între Rusia şi Occident, Zelenski a obţinut 30,2% din voturi duminică, potrivit rezultatelor publicate de către Comisia Electorală. El îl devansează cu mult pe preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko (53 de ani) , al cărui scor este estimat la aproximativ 16,7%, potrivit acestor rezultate după numărarea a peste jumătate din buletinele de vot. Aflată în fruntea sondajelor de la începutul campaniei, neobosita fostă șefă a guvernului, Iulia Timoșenko (58 de ani), a obținut 13,1% din voturi și este eliminată din primul tur.

Te-ar putea interesa și: