Greva generală de la metrou anunțată pentru săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureștiul. Solicit Ministerului Transporturilor să găsească de urgență soluții pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaților Metrorex, astfel încât greva să fie anulată”, a anunțat primarul Gabriela Firea, potrivit unui comunicat citat de Mediafax

„Fac apel la responsabilitatea și profesionalismul reprezentanților Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluții, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viața bucureștenilor”, a mai declarat Firea.

„Am solicitat ca metroul să fie transferat la Primăria Capitalei, astfel încât să putem investi și asigura un transport public modern, integrat și eficient, așa cum se întâmplă în toate orașele europene dar, ca și iî cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingător. În ciuda eforturilor Primăriei Capitalei de a dovedi că este capabilă să asigure tot ceea ce este nevoie pentru ca situații ca cea de acum să nu se întâmple, alte interese sunt, se pare, luate în considerare”, acuză primarul general.

Aflată de mult timp în conflict cu președintele PSD Liviu Dragnea, pe care îl acuză de lipsa de sprijin din partea Guvernului pentru proiectele Primăriei Municipiului București, Firea profită de împrejurări pentru un nou atac. „Daca nu se dorește transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, așa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Capitalei ( PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialiștilor BERD, măcar să se transfere stațiile, care arată deplorabil și pe care Primăria Capitalei le poate reabilita. Vrem să investim în siguranța și confortul celor aproape 1 milion de bucureșteni care folosesc zilnic metroul", mai spune Gabriela Firea.

„Societatea de Transport Bucuresti va scoate în traseu toate vehiculele disponibile, iar această măsura va fi menținută și în afara orelor de vârf, până la reluarea circulației pe rețeaua de metrou”, mai anunță PMB. 

Reamintim că sindicaliştii de la Metrou au anunțat că vor declanşa greva generală, începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 – 16:00.