COLORADO, SUA: Impozite de 2 milioane de dolari din marijuana

COLORADO, SUA: Impozite de 2 milioane de dolari din marijuana

Potrivit BBC, statul american Colorado a încasat, în luna ianuarie, 2 milioane de dolari din impozitele firmelor care vând marijuana.

În 2012, Colorado a devenit primul stat american care a legalizat vinderea marijuanei. Magazinele de profil s-au deschis la 1 ianurie 2014. Până acum, 59 de firme care comercializează canabis au declarat, în total, venituri de aproximativ 14 milioane de dolari. Mariajuana a mai este folosită şi în scopuri medicale, iar din ambele afacri, statul a încasat 2 milioane de dolari. Banii sunt alocaţi serviciilor de prevenire pentru tineri, tratamentelor pentru abuz de droguri, şi, de asemenea, sistemului public de sănătate, potrivit unui plan propus de Guvernatorul Colorado, John Hickenlooper. Până acum, 20 de state din America au legalizat marijuana, iar statul Washington este pregătit să legalizeze comercializarea, în cursul acestui an. La un moment dat, reşedintele Americii, Barack Obama, a menţionat întro conferinţă de presă că marijuana nu e mai periculosaa ca alcoolul sau drogurile, însă, desigur, nu încurajează consumul ei, anunţă BBC, citat de Yahoo.com. Obama a dat indicaţii Departamentului de Justiţie să oprească urmărirea penală împotriva băncilor care lucrează cu firmele de cannabis. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • UPDATE. AVIONUL DISPĂRUT, victima unui ATENTAT? Aparatul s-ar fi întors din drum, imediat după decolare.VEZI şi dacă au fost români la bor
  • Editorialist „Vocea Rusiei”: Ne pregătim pentru RĂZBOI. Americanii vor SÂNGE
  • PRIGOANA FISCULUI: FIRMELE vor fi controlate la sânge pentru MUNCĂ la NEGRU şi evaziune

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Cele mai șocante chipuri de infractori | GALERIE FOTO
  • Povestea „FETEI” cu două CAPETE. Cum s-a LOGODIT unul dintre ele /GALERIE FOTO şi VIDEO
  • FENOMENE stranii în Munţii Buzăului? Relatări care îţi dau fiori / VIDEO

Ne puteți urmări și pe Google News